Fysiotherapie praktijk

Wetenschappelijk onderzoek leidt tot niet-chirurgische behandelingen

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat een operatie niet altijd de juiste behandeling is voor veel klachten aan het houding- en bewegingsapparaat, waaronder schouder impingement, degeneratieve knieproblemen en hernia gerelateerde klachten. In plaats daarvan is aangetoond dat oefentherapie minstens even doeltreffend is met aanzienlijk minder kosten en risico’s op complicaties.

  • No evidence of long-term benefits of arthroscopic acromioplasty in the treatment of shoulder impingement syndrome, S.Ketola & al, Bone Joint Res 2013;2
  • A Randomized Trial of Arthroscopic Surgery for Osteoarthritis of the Knee, Alexandra Kirkley, M.D & al, N Engl J Med 2008
  • Spinal fusion for lumbar instability: does it have a scientific basis? Muggleton JM1, Kondracki M, Allen R. J Spinal Disord. 2000

Nieuw mogelijkheden voor de fysiotherapeut

Deze transitie opent nieuwe mogelijkheden voor de fysiotherapie praktijk. Onze oplossing biedt een methode die worden ondersteund door wereldwijde medische richtlijnen. De DAVID Toestellen brengt continuïteit en stabiliteit in het ontwerp van de oefentherapie en scoort hoog op patiënttevredenheid en gebruikersgemak. Met de DAVID toestellen is het aanbieden van fysiotherapeutische diensten beter te organiseren, verhoogd het de productiviteit van de fysiotherapeut en worden veel kwaliteitsprocessen geautomatiseerd. Gedetailleerde documentatie maakt een nauwkeurige analyse van de patient uitkomsten.

Lees meer over onze oplossing

Bewijs uw succes

De DAVID Solution verzamelt alle relevante gegevens van vragenlijsten, pijnscores, tests en oefeningen. Deze worden automatisch verzameld vanuit verschillende bronnen, waaronder DAVID-toestellen, e-mailkoppelingen, tablets, mobiele telefoons en de Info-Kiosk. Het verzamelen van gegevens is voorgeprogrammeerd voor elk behandeltraject, wat ervoor zorgt dat alle gegevens worden verzameld met minimale menselijke tussenkomst.

Alle gegevens zijn direct beschikbaar voor rapportage en analyse. Met één klik kan de actuele status van elke patiënt worden opgevraagd. Alle relevante gegevens op centrum- of netwerkniveau zijn ten allen tijde beschikbaar voor managers.

“Op leden-gebaseerde preventieprogramma’s zijn een nieuwe bron van inkomsten voor de praktijk en verhogen de loyaliteit van de patiënt”

Waarde creëren voor patiënten

Zorg en kwaliteit bieden hoeft niet duur te zijn om te realiseren. Met onze oplossing kunnen fysiotherapeuten zich richten op de motivatie en het welzijn van de patiënt, terwijl moderne technologie het repeterende werk nauwkeurig en veilig uitvoert. Dit verhoogt de tevredenheid van de patiënt zonder de kosten op te drijven. In feite zijn de kosten per sessie aanzienlijk lager dan bij traditionele fysiotherapie. Het grootste deel van het werk gebeurt tijdens de eerste fase, wanneer een nieuwe patiënt wordt aangemaakt in het systeem. Na deze eerste fase is de manuele werklast van de fysiotherapeut drastisch verminderd en kan de therapeut zich concentreren op meer kritieke taken.

Maak van uw patiënten leden

Patiënten worden snel gesterkt door het gebruiksgemak van de DAVID-oplossing. Na slechts een paar bezoeken zijn ze in staat hun routine uit te voeren zonder enige hands-on hulp van het personeel. Dit opent een geheel nieuwe zakelijke mogelijkheid voor zorgverleners: een ledenmodel voor ex-patiënten en anderen die hun kwaliteit van leven willen verbeteren. Met gestage terugkerende inkomsten zorgt dit model voor stabiliteit in uw bedrijf en een hoge leden tevredenheid garandeert loyaliteit in alle aangeboden diensten.

Beheer uw centrum – altijd en overal

EVE Cloud Service is het hart van het hele EVE-platform. Alle trainingsinformatie wordt opgeslagen op de serversoftware die een volledige analyse van de behandelingsgegevens mogelijk maakt. Als een volledige cloud service kan het systeem worden ingezien met een webbrowser vanaf elke locatie. De cloud service biedt verschillende functionaliteiten. Deze omvatten patiënt analyse, het bijhouden van de kwaliteit van elke beweging, evenals kwalitatieve en kwantitatieve gegevens voor het beheer van het centrum.

“Alle gegevens zijn direct beschikbaar voor rapportage en analyse. Met één klik kan een actuele status van elke patiënt worden opgevraagd.”

Gestructureerde aanpak

Geen inconsistente resultaten meer van patiënt tot patiënt, therapeut tot therapeut. Geïndividualiseerde programma’s kunnen op een gestructureerde en systematische manier worden toegepast omdat alle parameters gekwantificeerd en gecontroleerd zijn. Programma’s zijn gebaseerd op diagnose- en test-gebaseerde sjablonen die de planningstijd tot een minimum beperken, terwijl ze een hoge voorspelbaarheid van de resultaten bieden.

Lees meer

Toekosmt van de fysiotherapie

Download onze White Paper (in Engels)