Zelfstandige behandelcentra

Nieuwe kansen voor ZBC’s

Doorgaans is slechts 1 op de 10 patiënten die hulp zoeken voor klachten aan het houding- en bewegingsapparaat aangewezen voor een operatie. 9-10 patiënten wordt doorverwezen naar niet-chirurgische behandelingen, meestal eerstelijns fysiotherapie. David biedt speciaal voor ZBC’s een nieuw verdienmodel door een multidisciplinaire aanpak in de combinatie met pre- en pro operatieve behandelingen aan te bieden zodat alle patienten kunnen worden behandeld onder één dak zonder schotten tussen de diverse zorgverleners en met medisch gecertificeerde apparatuur voor uitgebreide diagnostiek en rapportages.

Maak van niet-chirurgische diensten een nieuw verdienmodel

De DAVID technologie kan fysiotherapie tot een medisch en economisch succes maken. Gestructureerde programma’s, gebruiksvriendelijke apparaten met automatische aanpassingen en visuele feedback minimaliseren de tussenkomst van de therapeut en maximaliseren de doorstroom van patiënten. Geautomatiseerde gegevensverzameling vermindert de administratielast aanzienlijk en levert automatisch data aan voor patienten uitkomsten.

Lees meer over onze oplossing

“Het is aangetoond dat bij degeneratieve gewrichtsproblemen therapeutische oefeningen even effectief kunnen zijn als een operatie, maar met minder kosten en risico’s op complicaties.”

Denk aan de toekomst

Recente studies tonen aan dat actieve oefentherapie even doeltreffend kan zijn als chirurgie bij de behandeling van veel klachten aan houding- en bewegingsapparaat. Derden, zoals verzekeringsmaatschappijen, nemen deze nieuwe bevindingen over en stellen steeds meer eisen aan de zorgverlener. Medische richtlijnen in verschillende landen zijn begonnen met het aanbevelen van actieve therapie als het primaire middel bij de behandeling van deze klachten, indien niet anders aangegeven. Zelfstandige behandelcentra die gedocumenteerde programma’s hebben die in overeenstemming zijn met deze richtlijnen worden gunstig beoordeeld als vooruitstrevende zorgpartners.

Betaalbare zorg van hoge kwaliteit

Kwaliteit in de zorg hoeft niet duur te zijn om te produceren. Met onze oplossing kunnen fysiotherapeuten zich richten op de motivatie en het welzijn van de patiënt, terwijl moderne technologie het repeterende werk nauwkeurig en veilig uitvoert. Dit verhoogt de tevredenheid van de patiënt zonder de kosten op te drijven. In feite zijn de kosten per sessie aanzienlijk lager dan bij traditionele fysiotherapie. Het grootste deel van het werk gebeurt tijdens de eerste fase, wanneer de patiënt op weg wordt geholpen naar zelfredzaamheid. Daarna wordt de werklast van de fysiotherapeut drastisch verminderd en kan hij zich concentreren op kritischere taken.

“De belangrijkste reden waarom de DAVID-solution winstgevender is dan traditionele fysiotherapie, is de mogelijkheid om hetzelfde of een beter serviceniveau te bieden met minder inzet van personeel.”

Maak van uw patiënten ambassadeurs

Patiënten worden snel geënthousiasmeerd door het gebruiksgemak van de DAVID-oplossing. Na slechts een paar bezoeken zijn ze in staat hun routine uit te voeren zonder enige hands-on hulp van het personeel. Dit opent een geheel nieuwe zakelijke mogelijkheid voor zorgverleners: een preventiemodel voor ex-patiënten en anderen die hun kwaliteit van leven willen verbeteren. Met gestage terugkerende inkomsten zorgt dit model voor stabiliteit in uw bedrijf en een hoge tevredenheid garandeert loyaliteit in al zijn facetten.

 

 

Future of spine and orthopedic care

Download our White Paper