Getback oefentherapie verandert de Australische revalidatiemarkt

Het getback-programma is een uniek behandelprogramma in Australië, dat beschikbaar is in geselecteerde fysiotherapieklinieken in het hele land. In dit blog vertelt fysiotherapeut Geoffrey Mackay over de getback-aanpak voor de behandeling van klachten aan het houding- en bewegingsapparaat.

Onderzoek en gegevens vormen de ruggengraat van getback

Het getback-programma werd in Melbourne ontwikkeld door mijzelf, Geoffrey Mackay, en emeritus professor John Carlson. Wij werden getrikkerd door de hoeveelheid terugkerende nek- en rugpijnklachten en waren gefrustreerd door het gebrek aan een effectieve behandeling.

Met 60 jaar aan gezamenlijke ervaring, brachten wij de logica van de sportwetenschap en een diep inzicht in de pathologische progressie van nek- en rugklachten samen.

Na een grondige analyse van de onderzoeksgegevens ontwikkelden we een oefentherapieprogramma in samenwerking met David’s toonaangevende revalidatietechnologie om de spieren van de wervelkolom effectief te revalideren en blijvende resultaten te boeken.

getback treatment program in Australia to relieve back painGeoffrey Mackay (links) en John Carlson (rechts) ontwikkelden het getback programma.

Nu delen John en ik de voordelen van hun levenswerk. We zijn gepassioneerd over het verbeteren van de gezondheid en de kwaliteit van leven van velen die leven met deze vaak slopende aandoening. Het achtkoppige team van Getback is vastbesloten om de boodschap in Australië te verspreiden.

 

Directe biofeedback en gegevensverzameling zijn sleutelfactoren in revalidatie

Getback begon in 2015 samen te werken met David Health Solutions, kort nadat David hun volledige integratie met de EVE-software hadden voltooid. John en ik herkenden de voordelen van het elektronisch vastleggen van alle diagnostische- en trainingsgegevens en het bieden van directe biofeedback aan patiënten in realtime. We omarmden ook de mogelijkheid om gegevens te verzamelen en te delen in een netwerk van klinieken op een coöperatieve manier.

Bij getback waarderen we Davids familieoorsprong, sociaal bewustzijn en toewijding om een echt verschil te maken in de behandeling van chronische pijnklachten door het bomechanische ontwerp van hun apparatuur.

Wij erkenden de voordelen van elektronische registratie van alle diagnostiek en traininggegevens.

 

getback treatment program for neck pain relief in New South Wales physiotherapy clinicsEen patiënt oefent op het G160 nek rotatie apparaat.

 

Gerichte en veilige behandeling van rugpijn

In 2017 richtte getback zich op het verbeteren van de therapietrouw van patiënten in zijn groeiende netwerk van klinieken. Zevenenveertig procent van de patiënten stopte met hun programma in de eerste vijf sessies. Daarnaast reageerde nog eens 17% niet op de behandeling of waren het zeer trage processen

Getback zag de noodzaak in van een systeem dat patiënten een duidelijk traject bood, maar dat ook flexibel genoeg was om therapeuten in staat te stellen het programma van een patiënt te beïnvloeden, terwijl de goodwill tussen therapeut en patiënt behouden bleef.

 

neck pain treatment in New South Wales physiotherapy clinicThe G140 neck extension device provides a safe and effective way of mobilizing the cervical spine.

 

Als aanvulling op EVE’s verslaglegging van de trainingsgegevens en de herstelvoortgang van een patiënt, heeft getback software ontwikkeld die de voorgeschiedenis van de patiënt aanvult en het mogelijk maakt om hem naar de meest geschikte behandelingsstroom te leiden. Deze informatie wordt automatisch gedownload en geanalyseerd, waardoor de revalidatiefasen en de voortgang van de patiënt door die fasen heen beter kunnen worden bestudeerd.

Getback stemt het gedrag van de therapeut af op de belangrijkste stappen van deze fasen en creëert Key Messaging om een duidelijk pad en behandelingsresultaten aan de patiënten te presenteren. De berichtgeving en andere learnings maken ook deel uit van een digitale marketingstrategie.

 

Medische oefentherapie verandert Australische revalidatiemarkt

Tegenwoordig voltooit 93% van de patiënten het voorgeschreven programma en wordt minder dan 2% van de patiënten als traag reagerende patiënten beschouwd.

 

Tegenwoordig voltooit 93% van de patiënten het voorgeschreven behandelingsprogramma. 

 

Om deze strategie aan te vullen, hebben wij bij getback onderwijsprogramma’s ontwikkeld. Deze worden gegeven als onderdeel van de vereiste professionele ontwikkeling voor huisartsen en aanverwante gezondheidswerkers en de National Sport and Exercise Science Association. Door de samenwerking met medische beroepsbeoefenaren, particuliere verzekeringen en compenserende overheidsinstanties worden zij op de hoogte gebracht van de technologie en methodologie. Net zo belangrijk is het verspreiden van de boodschap dat echte verlichting bestaat.

 

back rotation device for back pain relief New South Wales physiotherapy clinicA patient exercises on the G120 lumbar thoracic rotation device.

 

Er zijn momenteel 18 volledige sets van rug en nek revalidatieapparatuur in Australië in een verscheidenheid van omgevingen, van privé-klinieken tot de Australische luchtmacht. Bovendien is de installatie van de volledige set rug en nek toestellen op nog eens 35 plaatsen in de planning.

Hoewel verschillende van onze grote steden momenteel zijn afgesloten als gevolg van beperkingen in verband met Covid -19, ligt ons traject naar heropening met 80% volledige vaccinatie op schema voor begin december 2021.

 

De Getback Business Pijlers voor de behandeling van rugpijn

Vier Bedrijfspijlers vormen de basis voor het streven van getback om een wezenlijk verschil te maken in de behandeling van musculoskeletale pijn.

1 Educatie – we werken samen met praktijken in de gezondheidszorg, particuliere verzekeringen en compenserende overheidsinstanties om hen te informeren dat er een effectieve behandeling beschikbaar is.

2 Partnerschappen – we zijn er trots op een waardevol lid te zijn van de David-gemeenschap en andere organisaties die zich samen inzetten voor het welzijn van de gemeenschap.

3 Evidence based – Kwantificering en meting van gegevens zijn van vitaal belang voor zowel onze behandelingsprocessen als onze voorlichting. Ze informeren, motiveren en bevestigen de therapieprotocollen en methodologie.

4 Marketing – het marketingprogramma van Getback biedt het mechanisme om belangrijke informatie en boodschappen aan een zo breed mogelijke patiëntenpopulatie over te brengen.

 

Rugpijnbestrijding en fysiotherapie in New South Wales

Verschillende fysiotherapieklinieken in New South Wales bieden het getback-behandelingsprogramma aan. Deze fysiotherapieklinieken hebben al aan duizenden patiënten in de regio New South Wales verlichting van hun rugpijn gebracht. Singleton Physiotherapy and Allied Health bijvoorbeeld kan trots zijn op een succespercentage van meer dan 80% voor de behandeling van rugpijn.

 

Het is bewezen dat de behandeling door onze inspanningsfysioloog in meer dan 80% van de gevallen rug- en nekpijn verlicht.”

 

De feedback van patiënten uit deze fysiotherapieklinieken toont aan dat medische oefentherapie werkt bij de behandeling van rugpijn. Deze succesverhalen van patiënten getuigen van de effectiviteit van medische oefentherapie.

 

“De versterking van de kern met de apparaten heeft echt een groot verschil gemaakt voor mijn onderrugproblemen”. – Val, patiënt bij Wauchope Fysiotherapie & Sport Revalidatie CentrumWauchope Physiotherapy & Sports Rehab Centre

Wauchope physiotherapy clinic in australia

“Vorige maand heb ik mijn onderrug zodanig geblesseerd dat ik niet meer kon bewegen zonder hevige pijn. Ik had eerlijk gezegd geen idee wat ik moest doen. Een vriend raadde me deze kliniek aan.  Ik werd professioneel beoordeeld, mijn blessure en het plan voor herstel werden uitgelegd op een manier die ik kon begrijpen. Na een paar weken fysio en trainen in hun sportschool was ik pijnvrij en had ik mijn normale bewegingsvrijheid weer terug. Ik ga nu regelmatig terug voor het onderhoudsprogramma. Ik ben niet alleen tevreden over mijn herstel, maar ik ben er nu ook op gericht om mijn rug sterker te maken. Voor iedereen met rugklachten kan ik het aanbevelen.” – James, patiënt bij Middle Park Fysiotherapie

 

getback Middlepark physiotherapy clinic

“Vele jaren van mijn leven verspild aan pijnmedicatie die helemaal niet hielp. Toen ontdekte ik Action Fysiotherapie en ben ik van de medicatie af. Binnen 3 maanden was de kracht in mijn rug met 61% toegenomen! Het is verbazingwekkend. Ik wou dat ik deze fysio 15 jaar geleden had leren kennen. De medewerkers zijn allemaal vriendelijk en zorgen heel goed voor je. Ik ga nog steeds na bijna 2 jaar en zal zo lang als ik kan doorgaan. Probeer dit programma voor elke andere behandeling.” – Donna, patiënt bij Action Fysiotherapie

 

 

action physiotherapy for back pain relief

Bij David Health Solutions zijn we verheugd om verhalen van onze partners, referentieklinieken en patiënten te delen. Bekijk onze blog voor andere inspirerende verhalen.