Medische oefentoestellen voor de behandeling van de rug, nek, schouder, heup en knie

De toekomst van evidence-based fysiotherapeutische zorg

Bekijk de video

Ontdek de wereld van de DAVID oefenapparatuur

DAVID biedt oefentoestellen voor de rug, nek, schouder, knie en heup. Met de meest geavanceerde revalidatie technologie is DAVID marktleider op het gebied van data- gestuurde oefentherapie.

Onderzoek heeft aangetoond dat oefentherapie de eerstelijnsbehandeling is voor de behandeling van klachten aan het houding-  en bewegingsapparaat. DAVID’s medisch gecertificeerde oefentoestellen zijn ontworpen voor patiënten met rug, nek, schouder, heup- en kniepijn. Het alles-in-één concept omvat wetenschappelijk bewezen medische oefenapparatuur en EVE-software (SaaS) voor therapeuten en patiënten.

De technologie achter onze medische oefenapparatuur

Een goed ontworpen oefentoestel voorkomt schadelijke bewegingen, is vriendelijk voor de gewrichten maar zeer vermoeiend voor de spieren en kan gemakkelijk worden afgestemd op elke patiënt. Een team van ingenieurs en bewegingswetenschappers ontwerpt onze medische oefentoestellen met jarenlange ervaring in het produceren van de meest geavanceerde revalidatietechnologie.

De DAVID-toestellen zijn geclassificeerd als elektronische revalidatietoestellen (Medische Klasse 1m) met meetfunctie (Richtlijn 93/42/EEC) en voldoet aan de algemene inrichtingseisen van het KNGF.

Meer informatie

Therapie software – EVE Platform

Het uitgebreide EVE softwareplatform (beschikbaar in het Nederlands en meer dan 20 verschillende talen) voor fysiotherapeuten is essentieel voor het beheer van onze oefenapparatuur. De software stelt trainingssjablonen op, analyseert de resultaten voor de patiënt en houdt de tevredenheid van de patiënt bij. De software maakt gebruik van kunstmatige intelligentie en algoritmen op basis van biofeedback van de patiënt. De EVE-software is ontworpen om de administratieve last voor therapeuten te minimaliseren, zodat de therapeut zich op de patiënten kunnen richten.

 • Automatisering  – intakeformulieren en functionele resultaten naar patiënten e-mailen of delen via de patiënten APP.
 • Meten van functie –  gebruik van mobiliteit en isometrische testen en vergelijken met normdata
 • Therapiesoftware – éénvoudig behandelingen documenteren via dagelijkse notities en geautomatiseerde rapportages
 • Trainingsprogramma’s – automatisering van trainingsprogramma’s via programma regels ondersteunt met algoritmes en AI
 • Thuisoefeningen – programma’s voor thuisoefeningen
 • Medische vragenlijsten – digitalisering van medische vragenlijsten via de email of pushberichten via de EVE APP
 • API of HL7 – verbinden van het EPD systeem via API of HL7

Bekijk de EVE video

Zelfmanagement patiënten stimuleren via de APP

Voor zelfredzaamheid van patiënten is een patiënten app ontwikkelt die functioneert als een patiënten portaal. Een zeer patiëntvriendelijke en efficiënte manier van communicatie die de administratieve handelingen van de therapeut minimaliseert. De EVE app is een interactieve mobiele app voor het bijhouden van trainingsgegevens en het delen van oefenprogramma’s.

 • Begeleiding en monitoring voor thuisoefeningen
 • Chatten met uw therapeut of groepsleden
 • Afspraken met de therapeut maken of inplannen van een groepsactiviteit
 • Taakmodule met meldingen om je gezondheid te verbeteren
 • Overzicht van trainingsresultaten en testgegevens via PDF rapportages

DAVID Academie voor instructeurs, therapeuten, praktijkmanagers en professionals in de gezondheidszorg

De DAVID Academie is een e-learning platform voor therapeuten en praktijk managers met cursussen, informatie en video’s over de DAVID oefenapparatuur en EVE software. Therapeuten leren onder andere over hoe patiënten op de juiste manier op de toestellen moeten worden ingesteld, het uitvoeren van mobiliteits- en krachttesten, het gebruik van trainingsprogramma’s, zorgpaden en de contra-indicaties. Therapeuten leren ook over de functionaliteiten van EVE en hoe je de software het beste in de praktijk kunt gebruiken. Van elke cursus ontvang de therapeut een officieel DAVID Academie certificaat. De online leeromgeving is beschikbaar in het Nederlands.

Ga naar de DAVID Academy

Succesvolle business case door data gestuurde oefentherapie

Hoe onderscheidt je jouw praktijk, ZBC of Sportschool van andere aanbieders en hoe maak je een investering in oefentherapie financieël rendabel? Voeg waarde toe aan stakeholders en creëer een succesvol verdienmodel voor fysiotherapie, chiropractor praktijken, ziekenhuizen, ZBC’s,  revalidatiecentra en sportscholen.

Impact van DAVID trainingsapparatuur

DAVID ontwikkelt sinds de begin jaren 80 oefenapparatuur voor fysiotherapie praktijken, ziekenhuizen, chiropractor praktijken, revalidatiecentra, sportscholen en militaire trainingsfaciliteiten. DAVID is wereldleider op het gebied van gegevens gestuurde oefenapparatuur en heeft meer dan 600 installaties in medische instellingen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Australië, China en Azië.

De ultramoderne oefenapparatuur wordt geproduceerd in Finland en wordt ondersteund door verschillende wetenschappelijke artikelen.

Wetenschappelijk onderzoek

Ervaringen

Lees over de ervaringen van (top)chirurgen, artsen, therapeuten en ondernemers over de hele wereld.

De voordelen van data gestuurde oefentherapie

Download het E-book