Behandeling van Failed Back Surgery

Bekijk de video

Wat is Failed Back Surgery?

Als u een rughernia heeft gehad en die geopereerd is kunt u toch nog uitstralende pijn in het been van de zenuwwortel houden, ondanks dat de hernia niet meer op de zenuwwortel drukt. Dit noemt men zenuwwortelpijn of Failed Back Surgery.

Vind uw DAVID locatie

Oorzaken van ‘’Failed Back Surgery’’

Door een hernia is de zenuwwortel beschadigd en werkt niet meer goed. De zenuwwortel gaat zelf elektrische stroompjes maken, die via het ruggenmerg naar de hersenen worden geleid en uiteindelijk tot een uitstralende pijn in het been leiden.

De belangrijkste klacht bij een zenuwwortel is pijn vanuit de rug met een uitstralende pijn in een been. De pijn is dan vaak scherp en stekend. Daarnaast kan er ook een verminderd gevoel optreden, tintelingen of kunnen de spieren zwakker worden. Wanneer iemand komt met uitstralende pijn in een been, is de kans dat er sprake is van een zenuwwortelpijn zeer groot. Bij het neurologisch onderzoek is er een aantal testen die dit nog meer kunnen bevestigen. Naast het neurologisch onderzoek worden de bewegingen van de rug onderzocht of zij beperkt en of zij pijnlijk zijn. Ook wordt in de rug gevoeld welke wervels er pijnlijk zijn als men er op drukt.

Behandeling van ‘’Failed Back Surgery’’

Wanneer er sprake is van aanhoudende klachten (ondanks behandeling bij de fysiotherapeut) en het niet vanzelfsprekend is dat u elke vorm van sport of werk kunt hervatten dan komt u in aanmerking voor een multidisciplinair revalidatieprogramma of een behandeling in één van de DAVID fysiotherapie praktijken. Dit kunt u bespreken met uw huisarts.

Op zoek naar een geschikte behandelaar?

De behandeling van een Failed Back Surgery is zeer divers. Bij de DAVID Health centers zijn diverse specialisten actief die samen met de patiënt de klachten inventariseren en een doelgericht op maat gemaakt behandelplan opstellen.

Vind uw DAVID locatie