Revalidatie technologie

Bewegen als medicijn

Bewegen kan een zeer effectief medicijn zijn voor het behandelen van orthopedische en wervelkolom gerelateerde klachten. Met de David revalidatie toestellen wordt het kwantificeren van trainingsresultaten éénvoudig en effectief.

De juiste dosering

Het belangrijkste onderdeel van een succesvolle revalidatie is de mogelijkheid om alle variabelen bij therapeutische oefeningen te kwantificeren en te controleren. Dit is mogelijk als de toestellen correct ontworpen zijn om een juiste belasting te bieden over het volledige bewegingsbereik. De beweging en snelheid worden nauwkeurig gecontroleerd door de grafische feedback van de EVE Terminals, die ervoor zorgt dat het pesoonlijke programma wordt opgevolgd.

Lees meer over EVE

Geoptimaliseerde biomechanica

De DAVID-oplossing omvat gewrichtsspecifieke toestellen met geoptimaliseerde biomechanische eigenschappen voor wervelkolom-, heup-, knie- en schoudergewrichten. De toestellen maken gebruik van een correcte uitlijning van gewrichten en assen, wetenschappelijk bewezen belastingscurven en isolatie van doelgebieden door effectieve fixaties. Dit maakt een gewrichtsvriendelijke beweging mogelijk  en zorgt toch voor een optimaal trainingseffect.

Lees meer over de biomechanica

Hoge productiviteit

Ondanks alle verfijning in de apparaten en software zijn DAVID-apparaten opmerkelijk éénvoudig in gebruik. De registratie op elk apparaat gebeurt met een RFID-kaart. Stoelen en andere ondersteunende elementen worden automatisch aangepast en het programma wordt opgehaald uit de beveiligde cloud. Na een paar geïnstrueerde sessies hebben patiënten het gebruik van het systeem snel onder de knie, waardoor er personeel vrijkomt voor kritischere taken. Eén fysiotherapeut kan 3-6 patiënten tegelijk bedienen zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van de zorg. Ook zelfmanagement is mogelijk en zowel medisch als economisch zeer effectief gebleken.

Uitgebreide gegevensverzameling

Alle relevante gegevens worden automatisch verzameld vanuit verschillende bronnen: e-mailkoppelingen, tablets, mobiele telefoons, Info-Kiosk en David-apparaten. Het verzamelen van gegevens is voorgeprogrammeerd volgens elk behandeltraject, wat ervoor zorgt dat alle gegevens worden verzameld en met minimale menselijke tussenkomst. Gegevens worden verzameld aan de hand van vragenlijsten, testen en oefeningen.

Alle gegevens zijn direct beschikbaar voor rapportage en analyse. Met één klik kan een actuele status van elke patiënt worden opgevraagd. Alle relevante gegevens op centrum- of netwerkniveau zijn ten allen tijde beschikbaar voor managers en praktijkeigenaren.

Geavanceerde revalidatietechnologie.
Cloud-gebaseerde software voor begeleiding.
Controle en gegevensverzameling.