Body Composition

InBody Technologie geïntegreerd in EVE software

Mensen beginnen het eindelijk te begrijpen: lichaamssamenstelling is nuttig om gezondheid te meten; BMI is dat niet. Zelfs de New York Times publiceert verhalen over de valkuilen en onjuiste toepassingen van BMI. De jury is er klaar voor: als je voorop wilt lopen op het gebied van gezondheid en fitness, moet je je bezighouden met het analyseren van de lichaamssamenstelling. Om dat te doen, heb je een apparaat nodig dat de lichaamssamenstelling meet, en enkele van de populairste hulpmiddelen voor lichaamssamenstelling zijn apparaten die gebruik maken van bio-elektrische impedantieanalyse (BIA). De InBody apparaten zijn volledig geïntegreerd in de EVE software die ervoor zorgt dat alle gegevens over de lichaamssamenstelling worden opgeslagen in het dossier van de patiënt.

Lees meer over de BIA technologie

 

De InBody 770 Body Composition Analyzer

Het menselijk lichaam bestaat uit vier componenten: water, eiwitten, mineralen en vet. Elke persoon heeft een andere hoeveelheid van deze vier componenten, afhankelijk van factoren zoals leeftijd, geslacht en leefgewoonten. De lichaamssamenstelling wordt vaak gebruikt als voorspeller van de algemene gezondheidstoestand.

Via de hand- en voetelektroden worden veilige, lage stroomstoten door het lichaam gestuurd. De impedantie die de stroompjes ondervinden wordt gemeten en daaruit wordt de lichaamssamenstelling afgeleid.

De InBody 770 body composition analyzer biedt inzichtelijke gezondheidsgegevens die kunnen worden gebruikt om mensen te onderwijzen en in staat te stellen hun gezondheid en welzijn te verbeteren. Medische, fitness- en voedingsprofessionals gebruiken deze gegevens ook om nauwkeurig de voortgang bij te houden, programma’s te valideren en te optimaliseren en hun cliënten te motiveren.

InBody producten hebben een CE-markering en zijn gecertificeerd volgens ISO-normen voor de medische industrie. InBody producten hebben een correlatie van 98,4% met het gouden standaard DEXA apparaat en worden wereldwijd gebruikt in verschillende medische omgevingen.

De ultieme analyse

Het InBody Body Composition Report biedt een gedetailleerde en nauwkeurige analyse van de componenten van het lichaam. InBody 770 Body Composition Analyzer gaat verder dan de traditionele analyse van de lichaamssamenstelling en kijkt dieper naar lichaamsvloeistoffen die belangrijk zijn bij het controleren van blessures, vochtretentie en ontstekingen. Dit geeft professionals in de gezondheidszorg een uitgebreid inzicht in de gezondheidsstatus van de patiënt en stelt hen in staat om een persoonlijk behandelplan op te stellen voor de patiënt of cliënt. De InBody 770 is volledig geïntegreerd in de EVE software, zodat alle gegevens over de lichaamssamenstelling worden opgeslagen in het dossier van de patiënt. Een gekleurd, eenvoudig te interpreteren rapport kan ook als PDF worden afgedrukt.

Zonder schattingen

InBody gebruikt geen schattingen met betrekking tot geslacht of leeftijd in de berekeningen. De resultaten van de lichaamssamenstelling worden verkregen door alleen naar de impedantie te kijken. Daarom is het niet nodig om empirische vergelijkingen of statistische gegevens te gebruiken.

60 SECONDEN TEST

Meet je vetmassa, spiermassa en lichaamswater in minder dan een minuut. Je hoeft alleen maar op de voetplaat te gaan staan en de handelektroden vast te houden.

De InBody is een ideaal apparaat voor:

  • Medische en fitnessprofessionals die werken in de fysieke revalidatie, met ouderen of met professionele atleten
  • Fitnessprofessionals die advies geven over fysiotherapie en dieetprogramma’s
  • Diëtisten die advies geven over dieetprogramma’s
  • Schoonheidsspecialisten die hun klanten adviseren over een gezonde levensstijl.

Bekijk raport

Bloeddrukmeter

Naar schatting 46% van de volwassenen met hypertensie weet niet dat ze deze aandoening hebben. Minder dan de helft van de volwassenen (42%) met hypertensie wordt gediagnosticeerd en behandeld. Ongeveer 1 op de 5 volwassenen (21%) met hypertensie heeft het onder controle. Een van de wereldwijde doelstellingen voor niet-overdraagbare ziekten is om de prevalentie van hypertensie tussen 2010 en 2030 met 33% te verminderen. (Wereldgezondheidsorganisatie).

De BPBIO750 is een nauwkeurige, niet-invasieve, volledig geautomatiseerde en gebruiksvriendelijke bloeddrukmeter. De correctie van de meethouding met bewegend manchet en bewegende elleboogsensor, het geleidend display voor eenvoudige zelfmeting en de ergonomische structuur voor het meten van zowel de linker- als de rechterarm, zorgen ervoor dat u zich in de ideale positie bevindt om te testen.

De BPBIO750 kan nuttige klinische informatie geven over de huidige gezondheidsstatus van verschillende patiëntengroepen; niet alleen patiënten met de diagnose hypertensie, maar ook patiënten zonder hypertensie.

Veiligheid verbeteren: Bloeddrukmonitoring en in het bijzonder screening op hoge bloeddruk verbetert de veiligheid bij het plannen van trainingsprogramma’s.
Bredere gezondheidsinformatie: Bloeddruk is een belangrijke gezondheidsvariabele. Als u veranderingen in de bloeddruk detecteert, kunt u patiënten of cliënten begeleiden naar verdere onderzoeken.
Ook geschikt voor zelfmeting: De BPBIO750 is zo gebruiksvriendelijk ontworpen dat het monitoren ook zelfstandig kan worden gedaan.

De BPBIO750 is geïntegreerd in de EVE software. Voer de bloeddruktest gelijktijdig uit met de lichaamssamenstellingstest om ervoor te zorgen dat de bloeddrukgegevens worden opgeslagen in het dossier van de patiënt. Een gekleurd, eenvoudig te interpreteren rapport kan ook als PDF worden afgedrukt.

Stadiometer

De BSM170B Stadiometer is een zeer nauwkeurige en gebruiksvriendelijke digitale stadiometer. Dankzij de Bluetooth-functie kan hij gekoppeld worden aan InBody 770, zodat de gebruiker de meest exacte en nauwkeurige resultaten voor zijn lichaamssamenstelling krijgt.

 

Bloeddrukrapport

Het bloeddrukrapport bevat verschillende parameters die de gezondheid en het functioneren van je hart en slagaders beschrijven. De bloeddrukgrafiek geeft een gemakkelijk te interpreteren beoordeling van de huidige bloeddruk. In het rapport kun je ook de trend van de bloeddruk volgen met een grafiek van de vorige metingen.

Gemeten parameters:

  • Systolische bloeddruk
  • Diastolische bloeddruk
  • Pols
  • A.P = Gemiddelde slagaderlijke druk
  • P = polsdruk
  • P.P = Rate druk product

Een gezonde balans tussen vet en spieren is essentieel voor gezondheid en welzijn.

De toekomst van de fysiotherapeutische zorg zorg

Download het Ebook