DAVID Health

Business case fitness centrum

Het David Rug Concept

 

 

Een ondernemingsplan voor een fitness centrum

Als startende of bestaande sportschool-ondernemer ben je altijd op zoek naar nieuwe manieren om je bedrijf succesvol te laten groeien. Als ondernemer wil je graag een succesvol bedrijfsplan voor je sportschool op stellen dat zich onderscheidt van de concurrentie en de loyaliteit van leden vergroot. Daarnaast vragen leden om een resultaatgerichte en preventieve trainingen die meetbaar en zichtbaar zijn. Echter, niet alleen het resultaat is essentieel, ook hoe de leden de service ervaren.

Deze pagina behandelt kort de verschillende pijlers van een succesvol business model in een fitness centrum door preventieve behandeling van rug en nekklachten:

 • Waarde toevoegen aan de verschillende stakeholders
 • Data gestuurde oefentherapie voor rug en nekklachten integreren
 • Gebruik van uitkomstgerichte trainingen
 • Til uw leden tevredenheid naar een hoger niveau
 • Gebruik een virtuele assistent en een leden App
 • Investeer met gezond verstand

Waarde toevoegen aan de verschillende stakeholders

De belangrijkste stakeholders voor een sportschool zijn leden, personeel en aandeelhouders. Om een succesvolle business case op te bouwen, moeten deze stakeholders toegevoegde waarde zien:

 • Een lid profiteert van uitkomstgerichte preventieve training binnen een veilige en vriendelijke omgeving.
 • Aandeelhouders willen een winstgevende, innovatieve en maatschappelijk betrokken organisatie.
 • Het personeel van de sportschool wil werken in een positieve werkomgeving met een verscheidenheid aan activiteiten en moderne technologie

Data gestuurde oefentherapie integreren in uw sportschool

Steeds meer onderzoeken tonen aan dat training een belangrijke preventieve werking heeft op het voorkomen van klachten aan het houding- en bewegingsapparaat. Steeds meer medische richtlijnen in Nederland, Verenigde staten, Europa, Australië en de rest van de wereld nemen deze onderzoeken over en bevelen oefentherapie aan als een belangrijke preventieve behandeling om aandoeningen aan het houding- en bewegingsapparaat te voorkomen. Preventie voorkomt de noodzaak van het gebruik van medicijnen en (in sommige gevallen) chirurgie.

Wetenschappelijk onderzoek

Als lichaamsbeweging een medicijn is, waarom kennen we de dosis dan niet?

Met de DAVID oefenapparatuur worden alle trainingsgegevens van de leden geregistreerd en gevalideerde uitkomstgegevens verzameld. Dit gebeurt systematisch en automatisch en legt alle relevante informatie vast, van vragenlijsten tot gevalideerde metingen van mobiliteit en kracht.

Het exporteren van deze gegevens op individueel of groepsniveau is uitzonderlijk éénvoudig.

Lees meer over de EVE software

Het gebruik van oefenapparatuur met meetfuncties

De DAVID oefenapparatuur is een uitgebreid evaluatie- en behandelconcept voor rug en nekklachten. De toestellen maken gebruik van zorgvuldig geïsoleerde, biomechanische geoptimaliseerde bewegingen en gecontroleerde belasting.

Geïndividualiseerde programma’s worden samengesteld op basis van vragenlijsten, aard van de klachten, waardes van mobiliteit en isometrische kracht testen. De medisch gecertificeerde toestellen bieden een veilige en effectieve manier om de mobiliteit, kracht en coördinatie van de spieren te versterken.

De toestellen hebben de volgende eigenschappen:
 • Automatische gewichtsselectie
 • Automatische stoelaanpassing met RFID kaart
 • Geïsoleerde beweging
 • Optimale biomechanica
 • Virtuele assistent via de toestel terminal
Wat maken de DAVID toestellen zo uniek ten opzichte van andere aanbieders?

Een goed ontworpen oefentoestel voorkomt schadelijke bewegingen, is vriendelijk voor de gewrichten maar zeer vermoeiend voor de spieren en kan gemakkelijk worden afgestemd op elke lid. Een team van ingenieurs en bewegingswetenschappers ontwerpt onze medische oefentoestellen met jarenlange ervaring in het produceren van de meest geavanceerde revalidatietechnologie voor rug en nekklachten.

Lees alles over de technische details

 

Maak van uitkomstgerichte training een concurrentievoordeel door objectief aan te tonen welke hoogwaardige service u levert.

Gebruikerservaringen

DAVID ontwikkelt sinds de begin jaren ’80 oefenapparatuur voor fysiotherapie praktijken, ziekenhuizen, chiropractor praktijken, revalidatiecentra, sportscholen en militaire trainingsfaciliteiten. DAVID is wereldleider op het gebied van gegevens gestuurde oefenapparatuur en heeft meer dan 600 installaties in medische instellingen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Australië, China en Azië.

 

 

Til uw leden tevredenheid naar een hoger niveau

De afgelopen jaren heeft er een belangrijke transitie plaatsgevonden binnen de gezondheidszorg. De patiënt die vroeger aandachtig luisterde naar de arts heeft zich steeds meer ontwikkeld tot een kritische zorgconsument. Mensen worden in steeds grotere mate verantwoordelijk voor zijn/haar eigen gezondheid. Dit is noodzakelijk om de alsmaar stijgende zorgkosten te beheersen.

Het sportschool lid verlangt een resultaatgerichte transparante training die meetbaar is. Maar niet alleen het resultaat is essentieel, ook de beleving en andere factoren zijn van belang:

 • Deskundigheid van het personeel
 • De uitstraling van de sportschool
 • Kwaliteit van de oefenapparatuur
 • Aandacht van de instructeur tijdens de behandeling
 • Kwaliteit en prijsverhouding van de behandeling
 • Mogelijkheid om eigen progressie te volgen
 • Veilige en vriendelijke omgeving

Dit aanbod beïnvloedt de ervaring van de leden en bieden daarom unique selling points om zich te onderscheiden van de concurrentie.

Onze oplossing

“Alle gegevens zijn direct beschikbaar voor rapportage en analyse. Met één klik kan de actuele status van elke lid worden opgevraagd.”

Gebruik een virtuele assistent voor oefentherapie

De intrinsieke motivatie van de instructeur is het geven van trainingen. Echter, voor mensen met angst om te bewegen of lichte klachten aan de rug en nek is het belangrijk om de oefeningen geïsoleerd en binnen een veilige omgeving uit te voeren met specialistische apparatuur.

De EVE Software is een virtuele assistent die voor leden zorgt. De instructeur wordt een supervisor die de bewegingen van de patiënt volgt via een interactief dashboard. Dit verhoogt de productiviteit van de instructeur en stelt hem in staat om aandacht te besteden aan deleden die net iets meer hulp nodig hebben. Ondertussen zorgt de software voor een preventieve behandeling van hoge kwaliteit zonder kwaliteitsverlies door het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI).

De voordelen van de EVE Software methode zijn:

 • De productiviteit van de instructeurs nemen toe
 • Gegevens worden automatisch opgeslagen en bewaard voor rapportage
 • Kwaliteit is ten allen tijde gegarandeerd
 • Instructeurs hebben meer tijd voor leden die hulp nodig hebben
 • Meer afwisseling voor de instructeur door automatisering van de administratieve lasten

EVE Platform

Investeren met gezond verstand

Waarom is investeren in data gestuurde oefentherapie zo aantrekkelijk voor een sportschool? De invloed van de wereldwijde vergrijzing, toenemende leeftijdsverwachtingen en levensstijl gerelateerde ziekten, zoals obesitas, diabetes, hart- en vaatziekten en problemen met het houding- en  bewegingsapparaat, creëren een grote vraag naar hup bij preventieve interventies in de nabije toekomst. De grootste uitdaging s dat door een toenemende populatie van mensen met rug en nekklachten en hogere kosten voor de gezondheidszorg, een verschuiving plaatsvindt van traditionele fysiotherapie behandelingen naar sportscholen die service aanbieden voor preventieve trainingen zonder tussenkomst van de zorgverzekeraar.

Er is een tekort aan fysiotherapeuten in de VS en verschillende landen in Europa en Azië en een hoge uitstroom van therapeuten door onder andere vergrijzing. De verwachting is dat deze trend de komende jaren verder zal toenemen. De enige oplossing om aan de vraag te voldoen en de kosten voor de gezondheidszorg te beheersen, zijn tijdbesparende technologische innovaties.

De implementatie van DAVID binnen sportscholen heeft een aanzienlijke economische en werk gerelateerde impact. Dit wordt bepaald door een aantal factoren, waaronder:

 • Verhoogde productiviteit van instructeurs zonder toename van de werkdruk
 • Minder administratieve lasten
 • Verbeterde patiëntervaring en zelfmanagement
 • Versterkte marktpositie
 • Leden worden echte ambassadeurs

Een business model voor sportscholen is dat met de zes DAVID toestellen een apart abonnement kan worden verkocht voor mensen die net iets meer begeleiding nodig hebben op het gebied van klachten aan het houding en bewegingsapparaat. Dit heeft twee voordelen:

 • Het bestaande lid met rug en nekklachten kan aan zijn gezondheid werken binnen de sportschool
 • Een nieuwe doelgroep kan worden benaderd met specifieke training voor de rug en nek.

Een andere mogelijkheid is het aanbieden van bedrijfspreventieprogramma’s. Hier ligt de nadruk op het testen en trainen van werknemers op de oefentoestellen met individuele gezondheidsrapportages voor de werknemer en analyses op verzuim en risico-inventarisatie voor werkgevers.

Uitkomstgerichte training voor leden

Kwaliteit hoeft niet duur te zijn om te produceren. Dankzij onze oplossing kunnen instructeurs zich richten op de motivatie en het welzijn van de patiënt, terwijl moderne technologie het repetitieve werk nauwkeurig en veilig uitvoert. Het grootste deel van het werk gebeurt tijdens de eerste sessie, wanneer een nieuwe lid wordt geïntroduceerd in het systeem. Na deze eerste sessie is de handmatige belasting van de instructeur drastisch verminderd en kan de instructeur zich concentreren op andere belangrijke taken.

Beheer uw fitness centrum – altijd en overal

De Cloud Service is het hart van het hele softwareplatform. Alle trainingsinformatie wordt opgeslagen op de serversoftware, waardoor een volledige analyse van de behandelgegevens mogelijk is. Dankzij een volledige Cloud service is het systeem toegankelijk met een webbrowser vanaf elke locatie. De Cloud service biedt verschillende functionaliteiten. Deze omvatten profielanalyse, het bijhouden van de kwaliteit van elke beweging en kwalitatieve en kwantitatieve gegevens voor praktijk management.

Inrichting van uw fitness centrum

Bij het inrichten van een fitness centrum komt veel kijken. Wat is de beste manier om een sportschool van de toekomst in te richten en welke toestellen zijn er nodig? Bij DAVID hebben we jarenlange ervaring met het inrichten van kleine, middelgrote en grote sportscholen.

Het gebruik van data gestuurde oefentherapie met toestellen biedt een kosteneffectieve en wetenschappelijk bewezen preventieve behandeling van verschillende klachten aan het houding- en bewegingsapparaat. Denk aan de volgende gegevens:

Ongeveer 40% van de leden kan en wil zelfstandig trainen na de introductiefase van 2 sessies.

 • 30% kan en wil zelfstandig trainen na vijf trainingssessies
 • 20% van de leden durft niet zelfstandig te trainen maar wil in groepsverband trainen
 • 5% wil niet zelfstandig of in groep trainen
 • 5% kan niet zelfstandig of in een groep trainen.

Met de DAVID-technologie en de EVE-software is het mogelijk om door middel van adaptieve trainingsprogramma’s leden zelfstandig en veilig te laten trainen van hoge kwaliteit.

Wij nemen graag contact met u op om de mogelijkheden te bespreken om een business case op te stellen, een 3d design van uw sportschool te maken.

Contact 

Ja, ik wil het e-book downloaden

Vul hier uw gegevens in.