Technologie en Design

DAVID oefenapparatuur: Nadruk op bruikbaarheid, veiligheid en effectiviteit

De nieuwste DAVID Medisch-gecertificeerde G-Line toestellen, met automatische gewichtselectie, staat bekend om zijn uitzonderlijke biomechanische precisie, geïsoleerde bewegingsmogelijkheden en de integratie van een natuurlijke weerstandscurve. In combinatie met het Nordic Design en de kenmerkende rust van de Finse natuur is DAVID het toonbeeld van de beste oefenapparatuur in zijn klasse.

Veiligheid is het allerbelangrijkste

Bij DAVID gaat veiligheid verder dan de typische overwegingen bij CE-certificering. Hoewel de meeste toestellen vandaag voldoen aan de veiligheidsnormen, geven wij voorrang aan de garantie dat de training positieve resultaten oplevert voor het lichaam, zonder negatieve effecten zoals gespannen spieren en pijnlijke gewrichten.

Effectiviteit is belangrijk

Effectiviteit blijft een kerndoelstelling bij het ontwerpen van onze toestellen. Binnen de veiligheidsbeperkingen worden alle oefeningen zo effectief mogelijk gemaakt. Deze toewijding is al een kwart eeuw de drijfveer achter onze betrokkenheid bij en het initiëren van onderzoek op verschillende gebieden.

Gebruiksvriendelijke ervaring

Onze derde doelstelling is het bieden van een positieve gebruikerservaring en zelfmanagement met onze technologie. DAVID oefenapparatuur is zodanig ontworpen zodat iedereen het kan gebruiken zonder hulp van buitenaf zodra de eerste begeleiding en instructies zijn gegeven.

Ervaar het verschil

Met de DAVID oefenapparatuur krijgt u toegang tot een uitzonderlijke mix van gebruiksvriendelijkheid, veiligheid en effectiviteit. Als pioniers in de industrie blijven we grenzen verleggen en de trainingservaring verbeteren, zodat elke sessie met onze toestellen zowel plezierig als heilzaam is. Ontdek vandaag nog het DAVID-verschil.

De technologische principes uitgelegd

Biomechanische precisie

Biomechanische eigenschappen zorgt voor veiligheid, controle en effectiviteit. Dit betekent dat optimaal ontworpen toestellen zowel in een vroeg stadium van de revalidatie als in trainingen met hoge intensiteit voor topatleten gebruikt kunnen worden. Alle DAVID-toestellen voor de wervelkolom, schouder, heup en knie zijn ontwikkeld door bewegingswetenschappers en engineers met biomechanische precisie op basis van verschillende elementen:

Correcte houding – de apparatuur is ontworpen voor een juiste en correcte houding (de hoek en graden) om de vermoeidheid van de spiergroep (agonist) te maximaliseren.
Isolatie – voor optimale trainingsprikkels van de agonist wordt de antagonist zoveel mogelijk geïsoleerd om compensatiegedrag te voorkomen.
Weerstandscurves – de natuurlijke belastingprincipes van de DAVID Weerstandscurve omvatten op unieke wijze de fenomenen kracht-lengte, rek-korter-cyclus en vermoeidheid.
Veilige training – door de natuurlijke belasting kunnen complexe aandoeningen aan het houding- en bewegingsapparaat veilig worden getraind zonder de gewrichten te belasten.
Effectiviteit – alle DAVID-toestellen zijn ontworpen om alle instellingen automatisch aan te passen aan de behoefte van het individu.

Geïsoleerde training vs. functionele training

Waarom is geïsoleerde training op DAVID oefenapparatuur een voordeel ten opzichte van functionele training? Patiënten met klachten aan het houding- en bewegingsapparaat compenseren de klachten door andere spiergroepen te gebruiken die de oorspronkelijke beweging overnemen. Deze fysieke compensatie is een natuurlijk fenomeen, maar moet tijdens de revalidatie worden hersteld.

De DAVID-toestellen gebruikt isolatie om de juiste spiergroepen te activeren. Een voorbeeld hiervan is de Hip-Fix op de DAVID Rug Extensie Toestel. (1)

Het isolatieprincipe van DAVID

EMG-validatiestudies werden uitgevoerd in samenwerking met de Universiteit van Keulen, Duitsland, om te bepalen of het isolatieprincipe van DAVID de doelspieren activeert (agonist) en de omliggende spieren blokkeert (antogonist). Dit voorbeeld van de resultaten van het Rug Extensie Toestel toonde aan dat de sterke heupstrekkers werden geblokkeerd en geremd, waardoor een hoog activeringsniveau in de spinale doelspieren ontstond. Alle DAVID toestellen voor de rug, nek, schouder, heup en knie zijn gebaseerd op dit principe.

Denner A. Muskuläre Profile der Wirbelsäule. Berlin, Heidelberg; Springer; 1997. Chapter 7.4, Ergebnisse Eigener Reliabilitäts- und Validitätsuntersuchungen; p. 163–178.

Veilig trainen met geoptimaliseerde weerstandscurves

Inadequate weerstandscurves tijdens de training kunnen leiden tot blessures en ongemak. Een goed voorbeeld van dit probleem is te zien bij bepaalde knie extensie toestellen op de markt. Deze toestellen bieden een te lichte weerstand in het eerste deel van de beweging, waardoor gebruikers in de verleiding komen om het momentum te gebruiken om de beweging te versnellen en dit kan leiden tot overbelasting en gevaar tijdens de strekstand, vooral in de excentrische fase met gestrekte benen. Een ander veelvoorkomend voorbeeld is het gebruik van elastiekjes bij oefeningen voor interne en externe rotatie van het glenohumerale gewricht. Deze banden bieden steeds meer weerstand als ze worden uitgerekt, ondanks dat de kracht tijdens de beweging afneemt. Dit kan het gewricht onnodig belasten, wat resulteert in minimale trainingseffectiviteit.

Om de veiligheid van spieren en gewrichten te garanderen, is het cruciaal om de juiste weerstandscurves te gebruiken die precies zijn afgestemd op de capaciteit van de spieren in elke fase van de beweging. Bovendien moeten deze curven rekening houden met factoren zoals de rek-korter cyclus en onevenredige vermoeidheid. Door gebruik te maken van de juiste weerstandscurves kan de training worden geoptimaliseerd om de voordelen te maximaliseren en tegelijkertijd het risico op blessures en ongemak te tot een minimum te beperken.

Veilig trainen met DAVID

Bij DAVID gaat veiligheid verder dan de standaard CE-certificering. Hoewel de meeste toestellen aan deze veiligheidsvereisten voldoen, geven wij prioriteit aan bescherming in termen van het bereiken van positieve resultaten voor je lichaam tijdens het trainen, zonder gespannen spieren of pijnlijke gewrichten te veroorzaken. We begrijpen het belang van biomechanisch goed ontworpen toestellen om potentiële schade en letsel te voorkomen.

Bij bepaalde rug toestellen op de markt, waar de biomechanische eigenschappen onvoldoende zijn ontworpen ontstaan blessures. Hierdoor kunnen gebruikers onbewust bepaalde lichaamsdelen overbelasten of oefeningen verkeerd uitvoeren, wat meer kwaad dan goed doet. Bij DAVID zetten we ons in om oplossingen te bieden die prioriteit geven aan uw welzijn en zorgen voor een veilige en effectieve trainingservaring.

Optimale gewrichtsuitlijning voor veilige training

Hoewel de uitlijning van gewrichten eenvoudig lijkt, is het een complexe zaak die zorgvuldig overwogen moet worden. Een veelgemaakte fout bij het ontwerpen van oefenapparaten is het visueel uitlijnen van het gewricht op basis van de statische positie, waarbij cruciale dynamische factoren over het hoofd worden gezien. Bij dynamische bewegingen kan het middelpunt van het gewricht aanzienlijk verschillen van de statische locatie.

Laten we de horizontale abductie of adductie van het schoudergewricht (peck deck) als voorbeeld nemen. Veel apparaten op de markt positioneren de aspunten op schouderbreedte, maar voor de juiste uitlijning moeten de aspunten ongeveer 10 cm smaller ten opzichte van elkaar zijn. De reden hiervoor ligt in het feit dat de schoudergewrichten tijdens deze oefening een boogvormig pad volgen en het “virtuele gewricht” zich tussen het schoudergewricht en de mediale aansluiting van het sleutelbeen bevindt.

Bij DAVID analyseren en identificeren we nauwgezet de juiste “virtuele gewrichtsposities” voor elk oefentoestel. Deze aanpak heeft ons in staat gesteld om oefeningen te creëren die dynamisch veilig en comfortabel zijn, voor mensen met verschillende gewrichts- en spier gerelateerde problemen. Met onze nadruk op de juiste gewrichtsuitlijning streven we naar een trainingservaring die de veiligheid, effectiviteit en het algehele welzijn bevordert.

Optimaliseren van bewegingsbereik voor veiligheid en veelzijdigheid

Als het gaat om bewegingsbereik, is een goed ontworpen en veilig toestel nodig voor zowel gezonde mensen als mensen met gewrichts- en spierproblemen. Bij DAVID geven we prioriteit aan de veiligheid en effectiviteit van onze toestellen om tegemoet te komen aan verschillende gebruikersbehoeften.

We bereiken een gecontroleerd bewegingsbereik door twee essentiële functies:

Range of Motion Adjustment (RMA): Met deze functie kunnen gebruikers het beginpunt van hun beweging aanpassen, zodat er geen overmatige belasting is voorbij een bepaald punt. Het biedt een aanpak op maat.
Range of Motion Control (RMC): Ons innovatieve EVE-display toont duidelijke en kleurrijke zones, waarbij groen staat voor het veilige bewegingsbereik. Gebruikers worden aangemoedigd om hun bewegingen binnen deze zones te houden. Als de beweging het veilige bereik overschrijdt, geeft een rood alarm een potentieel risico aan, zodat onmiddellijke aandacht wordt gevraagd.

Met het EVE softwaresysteem trainen gebruikers niet alleen binnen het voorgeschreven veilige bewegingsbereik, maar ontwikkelen ze ook een betere bewegingscontrole. Zelfs als de controle hapert, grijpen de RMA-mechanismen in om ervoor te zorgen dat de beweging binnen een veilig en gecontroleerd bereik blijft.

Bij DAVID streven we naar een uitgebreide trainingservaring die de veiligheid, flexibiliteit en het algemene vertrouwen van de gebruiker verbetert. Onze geavanceerde functies stellen mensen in staat om comfortabel te trainen binnen hun mogelijkheden en ondersteunen mensen met specifieke gewrichts- en spierproblemen.

De essentiële rol van zwaartekracht (traagheid) bij training

Wetenschappelijk onderzoekt benadrukt de cruciale rol van weerstand door zwaartekracht bij het volledig aanspreken van spiercellen en het bereiken van optimale trainingsresultaten. In de loop van de menselijke evolutie zijn onze spieren en zenuwstelsel geëvolueerd om zich aan te passen aan traagheidsbelastingen, waardoor ze een essentieel onderdeel vormen van effectieve training.

Studies hebben aangetoond dat het uitvoeren van concentrische contracties van de kniestrekkerspieren tegen een variabele weerstand die wordt gegenereerd door de zwaartekracht, leidt tot optimale belastingomstandigheden. Deze omstandigheden hebben een aanzienlijk vermoeiend effect op de neuromusculaire prestaties, wat bijdraagt aan betere trainingsresultaten.

Samengevat is de inherente weerstand van de zwaartekracht onmisbaar voor een maximale inzet van spiercellen en superieure trainingsresultaten. Door gebruik te maken van deze natuurlijke kracht kunnen we de evolutionaire aanpassingen van ons lichaam benutten en het volledige potentieel van onze trainingsinspanningen benutten.

Gebruiksvriendelijkheid verbeteren voor eenvoudige en effectieve training

Onze derde doelstelling is het ontwerpen van trainingstechnologie die gebruiksvriendelijkheid vooropstelt, zodat iedereen het toestel met vertrouwen kan gebruiken na basisinstructies. Het bereiken van dit doel kan een uitdaging zijn vanwege de behoefte aan precieze aanpassingen op basis van verschillende lichaamstypes en -groottes, evenals stevige fixaties voor de juiste isolatie en bewegingscontrole, essentieel voor veiligheid en effectiviteit. Meestal zijn revalidatietoestellen zo complex dat fysiotherapeuten meerdere aanpassingen moeten maken en patiënten in de toestellen moeten vastzetten, waardoor ze minder gebruiksvriendelijk zijn.

DAVID heeft deze uitdaging met succes aangepakt door middel van slimme technische oplossingen. We maken gebruik van actuatoren voor grote aanpassingen op basis van positie-informatie uit de cloud. Kleine aanpassingen gebeuren automatisch met gasveren of lineair glijdende kussens. Voor fixaties van het lichaam worden vergrendelbare gasveren gebruikt, waardoor het doelgewricht eenvoudig, snel en veilig kan worden geïsoleerd. Om de gebruikerservaring te verbeteren, zijn alle elementen waarmee gebruikers moeten interageren geel gemarkeerd voor eenvoudige herkenning. Met onze benadering kunnen alle DAVID-toestellen zonder hulp door patiënten worden bediend, zodat ze altijd de juiste positie aannemen.

Een ander belangrijk aspect van het gebruik van revalidatieapparatuur is het garanderen van nauwkeurige en gepersonaliseerde training. Talrijke variabelen, zoals belasting, begin- en eindposities van bewegingen, bewegingssnelheid, duur, aantal sets en bereikprogressie, moeten individueel worden afgesteld en gecontroleerd door de patiënt. Er kunnen gemakkelijk fouten worden gemaakt, zelfs met nauwlettend toezicht door therapeuten, wat leidt tot onjuiste therapietrouw.

Om dit aan te pakken, maakt DAVID gebruik van duidelijke en kleurrijke terminals die visuele begeleiding bieden, zodat patiënten programma’s zelfstandig en vol vertrouwen kunnen volgen. Onze intelligente (SaaS) EVE software levert up-to-date en locatie onafhankelijke geïndividualiseerde gegevens, waardoor nauwkeurige controle over deze trainingsvariabelen mogelijk is. Met DAVID krijgen gebruikers meer zeggenschap door het gebruiksgemak van het toestel, terwijl automatisch verzamelde gegevens real-time inzicht geven in de mate van therapietrouw. Door gebruiksvriendelijkheid en persoonlijke begeleiding voorop te stellen, zorgen we ervoor dat elke gebruiker de juiste “dosering” training kan bereiken voor optimale resultaten.

Effectiviteit

Effectiviteit als prioriteit

Bij DAVID is ons primaire doel bij het ontwerpen van apparatuur altijd geweest om oefeningen zo praktisch en effectief mogelijk te maken binnen de veiligheidsbeperkingen. Om dit te bereiken hebben we ons meer dan een kwart eeuw gewijd aan uitgebreid onderzoek, zowel door deel te nemen aan als het initiëren van studies op verschillende gebieden. Onze kennis is gebaseerd op tientallen jaren biomechanisch en fysiologisch onderzoek, dat teruggaat tot de jaren 1980, en wordt voortgezet met lopende onderzoeken in Finland, Duitsland, Spanje, Nederland en Oostenrijk.

We nemen geen genoegen met de veronderstelling dat we de juiste technologie of het juiste concept hebben; in plaats daarvan geloven we in het bewijzen van de effectiviteit van onze oplossingen. Onze toewijding aan onderzoek is misschien een lange weg, maar de beloning is het waard. Een opmerkelijk voorbeeld hiervan zijn de NICE-richtlijnen in het Verenigd Koninkrijk, waar ons werk een grote impact heeft gehad. Het duurde 17 jaar vanaf de publicatie van een onderzoek met DAVID-rug toestellen voordat het werd opgenomen in de richtlijnen voor de behandeling van chronische en terugkerende rugpijn.

Bij DAVID worden we gedreven door een niet aflatend streven naar effectiviteit, waarbij we ervoor zorgen dat onze apparatuur en concepten worden ondersteund door wetenschappelijk bewijs en praktische resultaten. Door onze kennis voortdurend te verbeteren en voorop te blijven lopen in onderzoek, willen we oplossingen leveren die de trainingservaring echt verbeteren en bijdragen aan een betere gezondheid en welzijn voor iedereen.

Het belang van specifieke training

Menselijke aanpassing is onmiskenbaar specifiek – wat we trainen is precies wat we krijgen. Er wordt vaak gedacht dat oefeningen met geleide bewegingspatronen met machines minder effectief zijn dan oefeningen met vrije gewichten die de algehele coördinatie verbeteren. Deze opvatting bevat echter een fundamentele fout. Elke oefening brengt specifieke vaardigheden over die alleen relevant zijn voor die specifieke beweging en niet veel meer. Bankdrukken bijvoorbeeld traint vooral de spieren en het zenuwstelsel om die specifieke beweging efficiënt uit te voeren, met beperkte voordelen in het echte leven.

We moeten ons afvragen of een oefening de meest effectieve en veilige manier is om de borst, schouder, armspieren en bijbehorende gewrichten te trainen. In werkelijkheid bestaat er een omgekeerde correlatie tussen het vereiste coördinatieniveau en de intensiteit van een veilige training. Oefeningen die een hogere coördinatie vereisen, hebben vaak een lagere trainingsintensiteit, terwijl oefeningen met een hoge intensiteit, zoals squats, een hoger risico op blessures met zich meebrengen. Squats kunnen zeer effectief zijn op intensieve niveaus, maar ze vormen ook een aanzienlijk risico voor de rug, wat leidt tot blessures, vooral bij jonge en enthousiaste mensen.

Daarom is het van vitaal belang om de primaire motivatie achter elke oefening te bepalen. Is het om vaardig te worden in een specifieke beweging, zoals bankdrukken, of is het om de spieren en gewrichten te versterken zodat ze effectief kunnen functioneren in het dagelijks leven of om veilig te kunnen sporten? Inzicht in het doel van elke oefening helpt ons trainingsschema’s op maat te maken die aansluiten bij onze doelen en prioriteit geven aan algehele kracht, functionaliteit en veiligheid.

Dat laatste is onze filosofie en daarom is onze enige motivatie het aanbieden van veilige, effectieve en comfortabele oefeningen voor alle relevante spiergroepen en gewrichten in het menselijk lichaam.

Het belastingprincipe bij het ontwerpen van oefenapparatuur

Bij het ontwerpen van trainingsapparaten is er een belangrijk onderscheid tussen oefeningen met meerdere gewrichten en oefeningen met één gewricht. Bij oefeningen met meerdere gewrichten, zoals de leg press, wordt de belasting automatisch geregeld naarmate de hefboomwerking van het menselijk skelet verandert. Daarentegen vereisen bewegingen met één gewricht, zoals het strekken van de benen, een nauwkeurige regeling van de belasting, vaak bereikt met een excentrische nok. Dit kritische verschil betekent dat zelfs zonder beperkingen in de belasting een trainingstoestel met meerdere gewrichten heel effectief kan zijn, zolang het soepel functioneert en adequate zittingen, handgrepen en voetplaten biedt.

Hetzelfde kan echter niet gezegd worden van bewegingen met één gewricht. Veel apparaten op de markt zijn in dit opzicht verre van veilig. Ze mogen dan wel het CE-keurmerk dragen dat wijst op technische veiligheid, maar er wordt weinig aandacht besteed aan biomechanische veiligheid, die net zo cruciaal is voor het garanderen van effectieve en veilige oefeningen.

Bij DAVID begrijpen we hoe belangrijk het is om het belastingprincipe te optimaliseren, zowel bij oefeningen met meerdere gewrichten als bij oefeningen met één gewricht. Onze oefenapparatuur is zorgvuldig ontworpen om biomechanische veiligheid en effectiviteit te garanderen, zodat gebruikers een veilige en productieve trainingservaring hebben. Door prioriteit te geven aan zowel technische als biomechanische veiligheid, willen we oefentoestellen leveren die gebruikers helpen hun trainingsdoelen te bereiken terwijl het risico op letsel tot een minimum wordt beperkt.

In een beweging met meerdere gewrichten wordt de belasting geregeld door de veranderende “hefboomarm” van het bewegingsapparaat. In het begin (rood) is de hefboom lang, als de benen worden gestrekt (groen) wordt de hefboom korter en wordt de belasting op de spieren verminderd. In een beweging met één gewricht blijft de hefboomarm in alle posities hetzelfde en daarom moet de belasting door het apparaat worden geregeld.

 

Kracht – lengte verhouding van het Sarcomeer

De eerste basis voor het ontwerp van de belasting is het werkingsprincipe van het kleinste onderdeel van de menselijke spier, het “Sarcomeer”. Sarcomeer bestaat uit twee verschillende elementen, de “myosine” en de “actine”. Deze elementen schuiven in elkaar en zijn verbonden met “kruisbruggen”.

Het aantal actieve, interacterende kruisbruggen bepaalt de trekkracht van de sarcomeer. Het grootste aantal interacties treedt op in het midden van de lengte van de sarcomeer. Bij verlenging komen veel kruisbruggen los en bij verkorting kruisen ze elkaar.

Kortom, de zuiver concentrische trekkracht van de spier is het grootst in het midden van de beweging.

Rek Verkortingscyclus

Deze grafiek hieronder toont het belang van de excentrische / concentrische cyclus. Excentrische beweging is wanneer spieren worden geactiveerd terwijl ze langer worden en concentrische beweging wanneer spieren korter worden. Deze grafiek laat zien dat de spierkracht in de concentrische fase aanzienlijk hoger is wanneer deze wordt waargenomen door een excentrische fase (grafiek in het midden) in vergelijking met een situatie waarin er alleen sprake is van een concentrische fase (grafiek links). Deze opgeslagen energie gaat verloren als de excentrische fase 0,9 seconden of langer wordt gestopt (grafiek rechts).

Elektromyografische en krachtproductiekenmerken van strekspieren van topgewichtheffers tijdens isometrische, concentrische en verschillende rek-kortingscyclusoefeningen. (4)

Dit fenomeen is een kritieke eigenschap van de spieren in situaties in de echte wereld waar we te maken hebben met massa met inertie. Zonder deze theorie zelfs maar te begrijpen, oefenen we dit in alledaagse situaties. Als we bijvoorbeeld omhoog moeten springen, gaan we eerst naar beneden in een snelle beweging voordat we van richting veranderen. Dit lijkt dom, omdat we eerst onze lichaamsmassa moeten afremmen op de weg naar beneden en weer moeten versnellen op de weg naar boven.

Kunstmatige belastingsprincipes, zoals luchtzuigers of elektromotoren kunnen traagheid nooit op een goede manier nabootsen. Dit is een ernstig nadeel, aangezien traagheid zich totaal anders gedraagt tijdens snelle of langzame bewegingen en de “rek-korter-cyclus” een kritisch onderdeel is van spierontwikkeling. In combinatie met het David cam-principe en natuurlijke belasting met traagheid kan David de meest effectieve belasting bieden bij elke snelheid, ongeacht de trainingsmotivatie.

Onevenredige spiervermoeidheid

Spiervermoeidheid zorgt ervoor dat de kracht bij elke herhaling afneemt. Dit is een zeer bekend feit en kan door elke sporter worden gevoeld.

Wat niet zo bekend is, is dat de spier niet bij alle spierlengtes evenredig vermoeid raakt. In feite vermoeit de spier onevenredig in verkorte positie.

De grafiek laat zien dat de “krachtcurve” die door de spier wordt geproduceerd, verandert naarmate de vermoeidheid toeneemt.

Dit fenomeen is beter te begrijpen als we een enkele, maximale herhaling doen. Omdat de belasting erg hoog is, is de beweging erg langzaam. Wat er gebeurt is dat tijdens deze ene herhaling, de spier vermoeit. Dus aan het einde van de beweging is de spier meer vermoeid dan aan het begin, wat logisch is. Op dezelfde manier treedt vermoeidheid ook op bij een set herhalingen.

Nordic design door eenvoud, minimalisme en functionaliteit

Het Nordic Design van de toestellen in combinatie met de rust van de Finse natuur maakt van DAVID de beste oefenapparatuur in zijn klasse.

De ervaring van de eindgebruiker is de ultieme drijfveer voor ons wanneer we nieuwe producten ontwerpen. Natuurlijk moeten we rekening houden met kosten, onderhoud en andere klant gerelateerde zaken, maar deze mogen nooit de behoeften van de eindgebruiker verdringen.

More information about our products

DAVID oefenapparatuur – de stilste oefentoestellen ter wereld

In november 2022 onthulde DAVID na uitgebreide ontwikkeling zijn revolutionaire, volledig automatische gewichtsselectiesysteem (AWS). Deze geavanceerde automatiseringstechnologie onderscheidt zich door zijn stille werking en patiëntvriendelijke aanpassingsmethode. Voorbij zijn de dagen van bukken om gewichtspennen in het juiste gewicht te selecteren – onze toestellen stellen zichzelf nu automatisch in door de instellingen van de patiënt te laden via een RFID kaart.

Met het AWS-systeem van DAVID ervaren patiënten een naadloze automatische aanpassing van het gewicht, de zithoogte en het bewegingsbereik. Dit niveau van automatisering stelt patiënten in staat om zelfstandig te trainen zonder tussenkomst van een therapeut, en dit alles zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van hun trainingen of de correctheid van de uitvoering van de oefeningen.

Onze innovatieve technologie zorgt ervoor dat de training patiëntgericht, probleemloos en geruisloos blijft en biedt gebruikers een ongeëvenaarde trainingservaring. Bij DAVID streven we ernaar de normen voor oefenapparatuur te herdefiniëren door oplossingen te leveren die gemak, precisie en effectiviteit voorop stellen.

Overzicht studies:

  1. Denner A. Muskuläre Profile der Wirbelsäule. Berlin, Heidelberg; Springer; 1997. Chapter 7.4, Ergebnisse Eigener Reliabilitäts- und Validitätsuntersuchungen; p. 163–178.
  2. Häkkinen K, Komi PV, Kauhanen H. Scientific Evaluation of Specific Loading of the Knee Extensors with Variable Resistance, ‘Isokinetic’ and Barbell Exercises. Med Sport Sci. 1987;26:224-237.
  3. Häkkinen K, Kauhanen H, Komi PV. Effects of fatiguing loading with a variable resistance equipment on neural activation and force production of the knee extensor muscles. Electromyogr Clin Neurophysiol. 1988;28(2-3):79-87.
  4. Häkkinen K; Komi P V; Kauhanen H., 1989. International journal of sports medicine 1986;7(3):144-51.