Over DAVID Health Solutions

Over DAVID

DAVID Health Solution Ltd. is wereldleider op het gebied van revalidatie technologie voor problemen aan het houding en bewegingsapparaat. Professionals in de gezondheidszorg in meer dan 40 (2023) landen gebruiken DAVID Oefentherapie Oplossing en hebben miljoenen patiënten met chronische en terugkerende pijn kunnen helpen.

Speciaal ontworpen oefentoestellen met gewrichtsspecifieke isolatie en belastingscurves garanderen een veilige en pijnvrije trainingservaring, terwijl een cloud-gebaseerd, state-of-the-art IT-systeem de patiënt begeleidt en motiveert en tegelijkertijd alle relevante gegevens automatisch verzamelt voor eenvoudige rapportage.

De DAVID-oplossing kan gemakkelijk overal ter wereld worden toegepast met gegarandeerde resultaten van hoog niveau. Het biedt geautomatiseerde protocolplanning, op feedback gebaseerde adaptieve belastingsprogressie en pijnmonitoring gedurende het hele programma. Automatisering, bio-feedbackgestuurde zelftraining en een webgebaseerd kwaliteitscontrolesysteem verhogen de verwerkingscapaciteit voor patiënten en verlagen de bedrijfskosten voor revalidatiecentra aanzienlijk.

Neem contact met ons op voor informatie over hoe DAVID uw kliniek naar de 21e eeuw kan brengen om de beste resultaten en winstgevendheid te behalen.

Geschiedenis van DAVID

DAVID werd in 1981 opgericht door Arno Parviainen. In de beginjaren werden de belastingsprincipes en andere biomechanische eigenschappen intensief ontwikkeld. Er werd nauw samengewerkt met professor Paavo Komi van de Universiteit van Jyväskylä. Er verschenen verschillende wetenschappelijke artikelen waarin het in alle apparaten geïntegreerde variabele belastingsprincipe werd gevalideerd. Halverwege de jaren 80 begon de focus van DAVID te verschuiven naar toestellen voor revalidatie. Het eerste product op dit gebied was voor knierevalidatie met behulp van geavanceerde trainings- en testtechnologie, waaronder EMG. Begin jaren 90 introduceerde DAID een revolutionair, gepatenteerd heupvergrendelingsmechanisme waarmee therapeutische oefeningen konden worden gebruikt voor zelfs de meest ernstige rugpatiënten. De basis van het huidige David Spine Concept is het uitgebreide behandelprogramma dat rond de technologie is opgebouwd. In 1999 verkocht Arno het bedrijf, maar in 2008 deed zich een kans voor om het bedrijf terug te kopen. Dit deed Arno samen met zijn zoon Lauri, een arts die een IT-bedrijf had met projecten in cloud computing. Er werd een reeks ontwikkelingsprojecten gestart en in de afgelopen 14 jaar werd in 2010 een cloud-gebaseerd IT-platform geïntroduceerd. Alle producten werden opnieuw ontworpen, inclusief een volledig nieuw schoudersysteem. Vandaag de dag heeft DAVID ’s werelds meest geavanceerde therapeutische oefenplatform, maar de ontwikkeling gaat door op spannende nieuwe gebieden zoals onder andere Artificiële Intelligentie.

Woord van de oprichter

In deze video kun je meer te weten komen over de geschiedenis van DAVID trainingsapparatuur.

Transforming musculoskeletal care

Download our Ebook