Intelligens edzőgépek

A DAVID tréningeszközök alapvető értékei

A DAVID az 1980-as évek óta fejleszt edzőgépeket fizioterápiás központok, kórházak, rehabilitációs központok, csontkovács rendelők, idősek otthona, fitneszközpontok és katonai bázisok számára. A DAVID világelső az adat vezérelt edzőberendezések terén, és több mint 600 gépparkot telepített egészségügyi létesítményekben Európában, Észak- és Dél-Amerikában, Ausztráliában, és Ázsiában.

A legmodernebb edzőgépeket Finnországban (Európában) gyártják, és számos validációs és eredményalapú tudományos cikk támasztja alá. Mérnökök és sportszakemberek tapasztalt csapata tervezi orvostechnikai edzőgépeinket, a legfejlettebb rehabilitációs technológiát előállítva.

Megoldásunk alapértékei a következőkből állnak:
  • Biomechanikailag optimalizált edzőgépek gyártása mozgásszervi panaszok esetére
  • Az edzésterápia megfelelő dózisának biztosítása az optimális edzésstimuláció érdekében
  • A mozgásterápia elemeinek számszerűsítése a mozgás paramétereinek valós idejű nyomon követésével
  • Terápiás szoftverek használata a terapeuta virtuális asszisztenseként, a mesterséges intelligencia alkalmazásával.
  • Több beteg egyidejű kezelése egy megoldással

Tudjon meg többet a DAVID megoldások alapértékeiről

Biomechanikailag optimalizált edzőgépek gyártása mozgásszervi panaszok esetére

A DAVID megoldása ízületspecifikus edzőgépeket tartalmaz, amelyek optimalizált biomechanikai tulajdonságokkal rendelkeznek a gerinc-, csípő-, térd- és vállízületek számára. A gépek az ízületek és tengelyeik helyes beállítását, tudományosan igazolt terhelési görbéket és a célterületek hatékony rögzítésekkel történő izolálását alkalmazzák.9,10

Ez biztosítja az ízületek rendkívül kíméletes mozgását, miközben a lehető legnagyobb neuromuszkuláris tréninghatást biztosítja.

Technológia és tervezés

A megfelelő adagolás elérése a mozgásterápiához az optimális edzés stimulus érdekében

A sikeres fejlődés fő összetevője az, hogy a terápiás gyakorlatok során minden változót számszerűsíteni és ellenőrizni tudjunk. Ez akkor lehetséges, ha a gépeket megfelelően tervezték, hogy azok a teljes mozgástartományban egyenletes és könnyen kezelhető terhelést biztosítsanak. A mozgást és a sebességet pontosan szabályozza a készülék képernyőinek, az EVE Termináloknak az érzékeny grafikus visszajelzése. Ez biztosítja az egyénileg előírt és biztonságos tartomány betartását.

EVE szoftver

A mozgásterápia számszerűsítése a tréning paramétereinek valós idejű nyomon követésével

A szisztematikus irodalmi kutatások azt mutatják, hogy a különböző egészségügyi állapotokban végzett, testmozgással kapcsolatos kezelésekről nincsenek adatok. Ha a mozgás gyógyszer, akkor nem tisztázott, hogyan írják fel és adagolják, ami potenciálisan korlátozza a kutatás gyakorlatba való átültetését.8

Az innovatív DAVID technológiával minden tréning paramétert számszerűen rögzítünk, így a programkészítés, a páciensek visszajelzése és az adatgyűjtés digitálisan kezelhető. Így tudunk nyomon követhető módon, strukturált programokat kidolgozni a teszt eredmények, a háttéradatok és az egyén panaszainak súlyossága alapján.

Hogyan lehet számszerűsíteni az objektív tréning eredményeket?

Nézzük meg közelebbről a váll kirotációját, hogy megértsük, hogyan lehet számszerűsíteni a tréninget. A váll kirotációjának erősítése nem minőségi leírásként érdekel bennünket. A váll kirotációját szeretnénk gyakoroltatni, például -30 foktól 45 fokig, másodpercenként 37,5 fokos sebességgel, az 1RM 15%-ának megfelelő terheléssel 84 másodpercig, miközben a vállízület 60 fokos abdukcióban van. Könnyű megérteni a számszerűsítés előnyeit, mert, hihetetlenül sok időt takarít meg, hogy a páciens ugyanazon eszközökkel végzett izomerő- és mobilitási tesztjei alapján, másodpercek alatt összeállítható egy teljes program. Miután a program elkészült, közvetlenül a gép termináljáról ellenőrizhetjük annak megfelelőségét az első tréning alkalom során és elvégezhetjük a szükséges finomhangolást.

 

Terápiás szoftverek felhasználása a terapeuta virtuális asszisztenseként a mesterséges intelligencia alkalmazásával

Az erősítő tréning hatásosnak bizonyult különböző betegségek kezelésében és az általános egészségi állapot javításában.1,2,3,4,5

Mégis, a lakosságnak csak ~ 20%-a követi a fizikai aktivitásra vonatkozó iránymutatásokat, és az alacsony fizikai aktivitás gazdasági következnénye jelentős társadalmi költségeket generál.6, 7 Európában, az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban, Kínában és Ausztráliában jelentős a hiány terapeutákból, akik ezeknek a betegek a kezelését elláthatnák.

A DAVID kifejlesztett egy terápiás szoftverplatformot az egészségügyi szakemberek támogatására.

Az EVE terápiás szoftver mozgásterápiás edzéssablonokkal és intelligens, adat vezérelt terápiásgépekkel rendelkezik, amelyek a pácienseket a testmozgás során irányítják. Egy virtuális asszisztens valós időben figyeli az eredményeket, az algoritmusok, valamint mesterséges intelligencia által vezetett kényelmes programszabályok pedig biztosítják az optimális edzésösztönzést a terapeuta állandó beavatkozása nélkül.

Az összes releváns adatot automatikusan, több forrásból gyűjtjük: e-mail linkek, táblagépek, mobiltelefonok, Info-Kiosk és David gépek. Az adatgyűjtés, egyes kezelési útvonalaknak megfelelően programozott, biztosítva, hogy az összes adat minimális emberi beavatkozással kerüljön összegyűjtésre. Az adatgyűjtés kérdőívekből, a fájdalom feltérképezéséből, tesztekből és a gyakorlatokból történik.

Minden adat azonnal rendelkezésre áll jelentéskészítéshez és elemzéshez. Egyetlen kattintással bármely beteg aktuális állapota lekérdezhető. Minden releváns központ- vagy hálózati szintű adat bármikor elérhető a vezetők számára.

Patient App

Több beteg egyidejű kezelése egy megoldással

Az adat vezérelt, eszközalapú mozgásterápia alkalmazása költséghatékony és tudományosan bizonyított megoldást ad a mozgásszervi panaszok kezelésére. Minimális gyógytornászi irányítás és maximálisan önálló tréning, a maximális terapeuta irányítással és minimális önálló tréning szemben.

A páciensek körülbelül 40%-a képes és akar önállóan tréningezni a 2 alkalomból álló bevezető szakasz után.

  • 30% képes és akar önállóan tréningezni öt alkalom után
  • A betegek 20%-a nem akar önállóan tréningezni, hanem csoportban szeretne edzeni.
  • 5% nem akar önállóan vagy csoportban tréningezni.
  • 5% nem tud önállóan vagy csoportban tréningezni.

A DAVID technológiával és az EVE szoftverrel az adaptív, diagnózis-alapú edzésprogramok segítségével lehetővé válik, hogy a betegek önállóan és biztonságosan, minőségromlás nélkül tréningezzenek.

Fedezze fel a DAVID edzőgépek világát

A DAVID megoldásokat kínál a hát, a váll, a térd és a csípő erősítésére. A rehabilitáció legfejlettebb technológiájával a DAVID piacvezető az adat vezérelt mozgásterápia területén.

Scientific Articles

1. Gorzelitz, J., Trabert, B., Katki, H. A., Moore, S. C., Watts, E. L., & Matthews, C. E. (2022). Independent and joint associations of weightlifting and aerobic activity with all-cause, cardiovascular disease and cancer mortality in the Prostate, Lung, Colorectal and Ovarian Cancer Screening Trial. British Journal of Sports Medicine, 56(22), 1277-1283.

2. Codella, R., Ialacqua, M., Terruzzi, I., & Luzi, L. (2018). May the force be with you: why resistance training is essential for subjects with type 2 diabetes mellitus without complications. Endocrine, 62, 14-25.

3. Herold, F., Törpel, A., Schega, L., & Müller, N. G. (2019). Functional and/or structural brain changes in response to resistance exercises and resistance training lead to cognitive improvements–a systematic review. European Review of Aging and Physical Activity, 16, 1-33.

4. Abou Sawan, S., Nunes, E. A., Lim, C., McKendry, J., & Phillips, S. M. (2023). The Health Benefits of Resistance Exercise: Beyond Hypertrophy and Big Weights. Exercise, Sport, and Movement, 1(1), e00001.

5. Singh, B., Olds, T., Curtis, R., Dumuid, D., Virgara, R., Watson,  A., Szeto, K., O’Connor, E., Ferguson, T., Eglitis, E., Miatke, A., Simpson, C. & Maher, C. From Alternative to Mainstay: the overwhelming evidence supporting physical activity as a treatment for anxiety and depression. June 2023. https://blogs.bmj.com/bjsm/2023/06/05/from-alternative-to-mainstay-the-overwhelming-evidence-supporting-physical-activity-as-a-treatment-for-anxiety-and-depression/

6. Garcia-Hermoso, A., López-Gil, J. F., Ramírez-Vélez, R., Alonso-Martínez, A. M., Izquierdo, M., & Ezzatvar, Y. (2023). Adherence to aerobic and muscle-strengthening activities guidelines: a systematic review and meta-analysis of 3.3 million participants across 32 countries. British journal of sports medicine, 57(4), 225-229.

7. Kolu, P., Kari, J. T., Raitanen, J., Sievänen, H., Tokola, K., Havas, E., … & Vasankari, T. (2022). Economic burden of low physical activity and high sedentary behaviour in Finland. J Epidemiol Community Health, 76(7), 677-684.

8. Hansford H.J, Wewege M.A, Cashin A.G, Hagstrom A.D, Clifford B.K, McAuley J.H, Jones M.D. If exercise is medicine, why don’t we know the dose? An overview of systematic reviews assessing reporting quality of exercise interventions in health and disease. British Journal of Sports Medicine, 2022.

9. Denner A. Muskuläre Profile der Wirbelsäule. Berlin, Heidelberg; Springer; 1997. Chapter 7.4, Ergebnisse Eigener Reliabilitäts- und Validitätsuntersuchungen; p. 163–178.

10. Peolsson A, ÖBerg B, Hedlund R. Intra- and inter-tester reliability and reference values for isometric neck strength. Physiotherapy Research International 2001;6(1):15-26.

A mozgásszervi rendellenességek ellátása átalakul

Töltse le fehér könyvünket