EVE Professional – Az Ön virtuális asszisztense

Az EVE Enterprise jellemzői

Minden egy platformon van.

A legdinamikusabb terápiás szoftverünk a legerősebb kontrol és a legnagyobb rugalmasság érdekében

Az EVE Enterprise segítségével kezelheti intézményeit, rendszerezheti a beteg adatokat a jelentési adatbázis és a BI segítségével, hatékonyan szervezheti meg az ügyféltalálkozókat, és a személyre szabott és testreszabott EVE alkalmazáson keresztül lehetővé teszi a betegek számára, hogy saját kezükbe vegyék egészségüket.

Tudjon meg többet az EVE Premium funkciókról

Naptár modul

Az EVE naptármodul számos funkciót kínál az egészségügyi szolgáltatók hatékonyságának és szervezettségének javítására. Íme néhány kulcsfontosságú funkció:

Időpont-ütemezés: A páciensek az EVE alkalmazás online naptárán keresztül kérhetnek vagy foglalhatnak időpontot a terapeutával. A rendszernek a szolgáltató időbeosztása alapján meg kell jelenítenie a rendelkezésre álló idősávokat, és lehetővé kell tennie a betegek számára, hogy kiválaszthassák a számukra megfelelő időpontot.

Automatizált emlékeztetők: A naptár automatikusan küldhet időpont emlékeztetőket a betegeknek e-mailben, szöveges üzenetben vagy az applikáción belüli értesítéseken keresztül. Ez segít csökkenteni a meg nem jelenések számát és javítja a betegek részvételi arányát.

Szolgáltatói rendelkezésre állás kezelése: A terapeuta frissítheti elérhető időpontjait a naptárban, beleértve a szabadnapokat, a nyitvatartási időt és minden egyéb ütemezési változást. Ez megakadályozza a kettős foglalást, és biztosítja, hogy a betegek csak akkora tudnak időpontot foglalni, amikor a szolgáltató elérhető.

Páciens-hozzáférés: A betegeknek az EVE alkalmazáson keresztül biztonságos rálátást kell biztosítani a következő és a korábbi tréning alkalmakra, valamint a kapcsolódó egészségügyi feljegyzésekre és teszt eredményekre. Ez lehetővé teszi a betegek számára, hogy tájékozottak maradjanak egészségügyi ütemtervükkel kapcsolatban.

Integráció az EMR-rel: Az online naptárnak zökkenőmentesen integrálódnia kell az EMR-rendszerrel. Amikor egy találkozót beütemeznek, annak automatikusan hozzá kell kerülnie a páciens elektronikus egészségügyi nyilvántartásához, lehetővé téve a szolgáltató számára, hogy közvetlenül a páciens nyilvántartásából megtekinthesse a következő találkozó időpontját.

Több szolgáltató támogatása: A több szolgáltatóval rendelkező csoportos praxisok vagy egészségügyi intézmények esetében a naptárnak támogatnia kell az összes szolgáltató időpontjainak kezelését, és ennek megfelelően kell megjelenítenie az  elérhető foglalási lehetőségeket.

Ismétlődő látogatások: A rendszernek támogatnia kell a krónikus betegségben szenvedő betegek számára az ismétlődő időpontok, például a kontrol látogatások vagy a rendszeres ellenőrzések ütemezését.

Várólista kezelése: Ha egy időpont lemondás miatt szabaddá válik, azt a rendszer felajánlhatja a várólistán lévő betegeknek, hogy betölthessék a megüresedett helyet.

Színkódolás és kategorizálás: A különböző időpont-típusok (pl. rutinellenőrzés, sürgős ellátás stb.) megkülönböztetésének megkönnyítése érdekében a naptár használhat színkódolási vagy kategorizálási funkciókat.

Erőforrás-gazdálkodás: Bizonyos esetekben az egészségügyi intézményeknek közös erőforrásokat (pl. vizsgálótermek, gépek) kell kezelniük. A naptár segíthet ezen az erőforrások elérhetőségének és ütemezésének nyomon követésében.

Jelentések és elemzések: A rendszer jelentési és elemzési funkciókat biztosít az időpontok trendjeinek, a meg nem jelenési arányoknak és más kulcsfontosságú teljesítménymutatóknak a nyomon követésére, amelyek segíthetnek az ütemezési folyamat optimalizálásában.

Megfelelés és biztonság: Tekintettel az orvosi információk érzékeny természetére, a naptárrendszernek be kell tartania a szigorú adatvédelmi előírásokat, és biztosítania kell a betegadatok biztonságát.

Mobil hozzáférés: Egy intuitív mobilalkalmazás vagy mobilbarát webes felület lehetővé teheti az egészségügyi szolgáltatók és a betegek számára, hogy útközben is hozzáférjenek az időpontjaikhoz és kezeljék azokat.

 

Jelentési adatbázis

A jelentési adatbázis olyan speciális adatbázis, amelyet riportokra és elemzési célokra használt adatok tárolására és kezelésére terveztek. Elkülönül a napi üzleti műveleteket kezelő operatív vagy tranzakciós adatbázisoktól. A jelentési adatbázis fő célja a riport folyamatok teljesítményének és hatékonyságának optimalizálása, miközben minimalizálja az operatív rendszerre gyakorolt hatást.

Íme néhány kulcsfontosságú jellemző és szempont egy jelentési adatbázissal kapcsolatban

Adatforrás: A jelentési adatbázis feltöltése jellemzően egy vagy több operatív adatbázisból származó adatok kinyerésével, átalakításával és betöltésével (ETL) történik. A különböző forrásokból származó adatokat konszolidálhatja, hogy egységes nézetet nyújtson a jelentéskészítéshez és elemzéshez.

Adatszerkezet: Az adatbázis sémája egy riport adatbázisban jelentési célokra van optimalizálva. Ez azt jelenti, hogy az adatok denormalizálhatók, aggregálhatók és renszerezhetők a gyors elemzés megkönnyítése érdekében.

Teljesítmény: A jelentési adatbázisokat úgy tervezték, hogy hatékonyan kezeljék a bonyolult analitikai lekérdezéseket. Tartalmazhatnak indexeket, materializált nézeteket és egyéb optimalizálási technikákat a jelentési műveletek felgyorsítása érdekében.

Adatok részletesség: Az adatok a jelentési adatbázisban, a jelentési követelményektől függően, különböző részletességben tárolhatók. Az összesített adatok összefoglaló jelentéseket nyújthatnak, míg a részletesebb adatokra a mélyreható elemzéskor lehet szükség.

Adatmegőrzés: A jelentési adatbázis tárolhatja a régebbi adatokat, lehetővé téve a felhasználók számára a múltbeli trendek és minták elérését és elemzését.

Biztonság: Az adatbiztonság és az adatvédelem fenntartása érdekében a jelentéstételi adatbázishoz való hozzáférést ellenőrizni kell, és azt az arra jogosult felhasználókra kell korlátozni.

Frissítési gyakoriság: Az adatoknak az operatív rendszerekkel való szinkronizálása érdekében, a jelentési adatbázist időszakosan frissíteni lehet. A frissítés gyakorisága az operatív rendszerek jelentési igényeitől és az adatok változásának gyakoriságától függ.

Jelentéskészítő eszközök integrációja: A jelentési adatbázisokat gyakran használják olyan üzleti intelligencia (BI) eszközökkel együtt, amelyek az adatbázishoz kapcsolódva jelentéseket és vizualizációkat készítenek.

Bővíthetőség: Az adatmennyiség és a jelentési követelmények növekedésével a jelentési adatbázisnak bővíthetőnek kell lennie, hogy megfeleljen a növekvő adat- és felhasználói igényeknek.

Adatminőség: Az adatminőség biztosítása elengedhetetlen a pontos jelentéskészítéshez és elemzéshez. Az adatérvényesítési és adattisztítási folyamatok az ETL folyamat részeként is megvalósíthatók.

Adatkezelés: A szervezeteknek egyértelmű adatkezelési irányelvekkel kell rendelkezniük a jelentési adatbázisra vonatkozóan, hogy biztosítsák az adatok pontosságát, konzisztenciáját és a szabályoknak való megfelelést.

Biztonsági mentés és helyreállítás: Az adatvesztés elleni védelem és a hiba esetén történő helyreállítás megkönnyítése érdekében, rendszeres biztonsági mentéseket kell készíteni az adatbázisról.

Növekedjen ütemesebben az EVE Platformmal

Erőteljes szoftver, felhasználóbarát kezelőfelület. Kapcsolja össze zökkenőmentesen adatait, csapatának tagjait és betegeit egyetlen EVE platformon, amely együtt növekszik vállalkozásával.

A beteg APP betegportálként működik.

Az EVE alkalmazás biztonságos módja annak, hogy a betegek interaktív módon részt vegyenek a gyógyulási folyamatukban. Minden adat automatikusan kapcsolódik az EVE professzionális szoftverhez, amely szükség esetén összekapcsolható a saját EMR rendszerével.

A beteg APP teljes mértékben testre szabható a központ logójával és színhasználatával.

További információ a beteg APP-ról