Technológia és tervezés

DAVID tréning gépek: A használhatóság, biztonság és hatékonyság előtérbe helyezése

A legújabb DAVID Medical tanúsítvánnyal rendelkező, automatikus súlyválasztással rendelkező G-Line híres az egyedülálló biomechanikai pontosságáról, az izolált mozgások létrehozásának képességéről és a beépített, természetes ellenállási görbe alkalmazásáról. A Nordic Design esztétikai megjelenésével kombinálva, a DAVID a kategóriájában legjobb tréningberendezés megtestesítője.

A biztonság mindenekelőtt

A DAVID-nál a biztonság túlmutat a CE-tanúsítás tipikus szempontjain. Míg manapság a legtöbb eszköz megfelel a biztonsági előírásoknak, mi a biztonságot helyezzük előtérbe úgy, hogy biztosítjuk, hogy az edzés pozitív eredményeket hozzon az Ön számára, olyan káros hatásoktól mentesen, mint a megfeszült izmok és fájó ízületek.

A fontos a hatékonyság

A hatékonyság továbbra is alapvető célkitűzés marad a gépek tervezésénél. Minden mozgást úgy terveztünk, hogy a biztonsági korlátokon belül a lehető leghatékonyabb legyen. Ez az elkötelezettség vezérelte a különböző területeken folytatott kutatásokban való részvételünket és azok kezdeményezését az elmúlt negyed évszázadban.

Felhasználóbarát élmény

Harmadik célunk a technológiánkkal kapcsolatos pozitív felhasználói élmény biztosítása. A DAVID tréning gépeket úgy terveztük, hogy rendkívül felhasználóbarátok legyenek, és a kezdeti betanítást és útmutatást követően bárki képes legyen külső segítség nélkül használni azokat.

Tapasztalja meg a különbséget

A DAVID tréning gépekkel a használhatóság, a biztonság és a hatékonyság kivételes egyesüléséhez juthat hozzá. Az iparág úttörőjeként folyamatosan feszegetjük a határokat és emeljük az edzésélményt, biztosítva, hogy minden egyes tréning a gépeinkkel élvezetes és hasznos legyen. Fedezze fel a különbséget a DAVID gépekkel még ma.

A technológiai alapelvek ismertetése.

Biomechanikai pontosság

A biomechanikai tervezés biztosítja a biztonságot, a kontrolálhatóságot és a hatékonyságot. Ez azt jelenti, hogy az optimálisan megtervezett eszközök mind a korai rehabilitációban, mind az élsportolók nagy intenzitású edzéséhez használhatóak. A DAVID gerinc, váll, csípő és térd ízületek számára készült összes DAVID-gépet biomechanikai pontossággal, a DAVID sporttudományi szakértői fejlesztették ki, több szempont alapján:

Helyes testtartás – a gépeket a megfelelő és helyes testtartásra (szögek és a fokok) tervezték, hogy maximalizálja az izomcsoportok (agonista izmok) fáradtságát.
Izolálás – az agonista izmok optimális ingerlése érdekében az antagonista izmok a lehető legnagyobb mértékben izolálva vannak, hogy elkerülhető legyen a  kompenzáció.
Ellenállási görbék – a DAVID ellenállási görbe természetes terhelési elvei egyedülállóan összehangolják az erőkar hosszúságát, a nyújtási-hajlítási ciklust és az izomfáradás jelenségeit.
Biztonságos edzés – a természetes terhelés biztonságos mozgást tesz lehetővé az ízületek káros megterhelése nélkül.
Hatékonyság – minden DAVID gép úgy lett megtervezve, hogy az összes beállítást automatikusan az egyéni paraméterekhez igazítson.

Izolált vs. funkcionális tréning

Miért előnyös a David gépeken végzett izolált tréning a funkcionális edzéssel szemben? A mozgásszervi panaszokkal küzdő betegek olyan más izomcsoportokkal kompenzálják a fájdalmat, amelyek átveszik az eredeti mozgást. Ez a fizikai kompenzáció természetes jelenség, de a rehabilitáció során helyre kell állítani.

A DAVID gépek izolációval aktiválják azokat az izomcsoportokat, amelyeket a fenti jelenség miatt, helyre kell állítani. Erre példa a DAVID Gerinc Extenziós eszközön található Hip-Fix.1

DAVID izolálási elv

Németországban, a Kölni Egyetemmel együttműködésben, EMG validációs vizsgálatokat készültek, annak megállapítására, hogy a DAVID izolációs elve aktiválja-e a célizmokat (agonisták) és blokkolja-e a környező, erősebb izmokat (antagonisták). A Gerinc Extenziós gép eredményeinek példáján bizonyosodott, hogy az erős csípőnyújtó izmok blokkolva és mozgásukban gátolva voltak, ami a gerinc célizmainak magas aktivációs szintjét hozta létre.

Denner A. Muskuläre Profile der Wirbelsäule. Berlin, Heidelberg; Springer; 1997. Chapter 7.4, Ergebnisse Eigener Reliabilitäts- und Validitätsuntersuchungen; p. 163–178.

Az edzésbiztonság növelése optimalizált ellenállási görbékkel

A nem megfelelő ellenállási görbék az edzés során sérülésekhez és fájdalomérzethez vezethetnek. Legjobb példa erre, a piacon kapható lábnyújtó gépeknél figyelhető meg. Ezek a gépek a mozgás kezdeti szakaszában túlságosan enyhe ellenállást kínálnak, ami arra ösztönzi a felhasználókat, hogy lendületből gyorsítsák fel a mozgást. Ez túlterheléshez vezethet és veszélyes lehet, különösen az excentrikus fázisban, a nyújtott lábak vég pozíciójában. Egy másik tipikus példa a gumiszalagok használata a glenohumeralis ízület be- és kirotációs gyakorlataihoz. Ezek a szalagok nyújtáskor növelik az ellenállást, annak ellenére, hogy a mozgás során csökken az erő. Ez indokolatlanul megterhelheti az ízületet, ami minimális edzéshatékonyságot eredményez.

Az izmok és az ízületek biztonsága érdekében elengedhetetlen a megfelelő ellenállási görbék alkalmazása, amelyek minden mozgásfázisban pontosan igazodnak az izmok kapacitásához. Ezenkívül ezeknek a görbéknek figyelembe kell venniük az olyan tényezőket, mint a nyújtás-rövidülés ciklus és az aránytalan izomfáradás, amelyeket a “Hatékonyság” részben részletezünk. A helyes ellenállási görbék optimalizálhatják az edzést, hogy maximalizálják az előnyöket, miközben minimalizálják a sérülés és a fájdalom kockázatát.

Biztonságos tréning biztosítása a DAVID-dal

A DAVID-nál a biztonság túlmutat a szokásos CE-tanúsítási szempontokon. Míg a legtöbb eszköz megfelel ezeknek a biztonsági követelményeknek, mi a test védelmét helyezzük előtérbe az edzés közbeni pozitív eredmények által vagy azokon keresztül, anélkül, hogy megerőltetett izmokat vagy fájó ízületeket tapasztalnánk. Ismerjük, a jól megtervezett berendezések fontosságát a lehetséges károk és sérülések megelőzése érdekében.

Gyakori probléma, amit a fitneszközpontokban található hátgépeknél megfigyeltünk, hogy a funkciókat rosszul tervezték meg. Ennek eredményeképpen a felhasználók, tudtukon kívül, túlterhelhetnek bizonyos testrészeket, vagy helytelenül végezhetnek gyakorlatokat. Ez több kárt okozhat, mint hasznot. A DAVID elkötelezett olyan megoldások biztosítása mellett, amelyek az Ön egészségét helyezik előtérbe, és biztosítják a biztonságos és hatékony edzésélményt.

EUDAMED - European Database on Medical Devices

Az ízületi védelem optimalizálása a biztonságos edzés érdekében

Bár az ízületek védelme egyszerűnek tűnhet, ez egy összetett kérdés, amely alapos megfontolást igényel. Az edzőgépek tervezése során gyakori hiba, hogy az ízület statikus helyzetét veszik alapul, figyelmen kívül hagyva a döntő fontosságú dinamikai tényezőket. A dinamikus mozgások során az ízület középpontja jelentősen változhat a rögzített helyzetéhez képest.

Vegyük példának a vállízület vízszintes abdukcióját vagy adductióját (peck deck). A piacon jelenleg kapható eszközökön az ízületi tengelypontokat vállszélességben helyezik el, de a helyes beállításhoz a tengelypontoknak körülbelül 10 cm-el szűkebben kell lenniük. Ennek oka, hogy a mozgás során a vállízület íves pályát követ, ezért az ízületet a vállízület és a kulcscsont mediális csatlakozása között kell elképzelni.

A DAVID-nál aprólékosan elemezzük és beazonosítjuk az egyes edzőgépek pontos “virtuális ízületi” pozícióit. Ez a megközelítés lehetővé tette számunkra, hogy dinamikusan is biztonságos és kényelmes gyakorlatokat hozzunk létre, amelyek a különböző ízületi problémákkal küzdő egyéneknek is megfelelnek. Hangsúlyt fektetünk az ízületek megfelelő beállítására, és olyan edzésélményt igyekszünk nyújtani, amely elősegíti a biztonságot, a hatékonyságot és az általános kényelmet.

A mozgástartomány optimalizálása a biztonság és a különböző igények érdekében

A mozgástartományt illetően az egészséges és az ízületi és izomproblémákkal küzdő egyének ellátása is, jól megtervezett és biztonságos eszközt igényel. A DAVID-nál kiemelten kezeljük a biztonságot és a hatékonyságot a különböző felhasználói igények kielégítése érdekében.

A szabályozott mozgástartományt két alapvető jellemzővel érjük el:

  1. Mozgástartomány-beállítás (RMA): Ez a funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy beállítsák a mozgás kiindulási pontját, biztosítva, hogy egy adott ponton túl ne legyen túlzott a terhelés. Egyéni képességeknek megfelelő beállítást tesz lehetővé.
  2. Mozgástartomány-szabályozás (RMC): Az innovatív EVE kijelzőnk jól átlátható, színes zónákat jelenít meg, amelyek zöld színnel jelölik a biztonságos ízületi mozgástartományt. A felhasználókat arra ösztönözzük, hogy mozgásukat ezeken a zónákon belül tartsák. Ha a mozgás túllépi a biztonságos tartományt, azonnali figyelemfelhívásként egy piros színű riasztás jelzi a potenciális kockázatot.

Az EVE szoftverrendszerrel, a felhasználók az előírt biztonságos mozgástartományon belül tréningeznek, és jobb mozgáskontrollt tanulnak meg. Még ha mozgáskontroll meg is akad, az RMA mechanizmusok beavatkoznak, hogy biztosítsák, hogy a mozgás a biztonságos és ellenőrzött tartományon belül maradjon.

A DAVID célja, hogy olyan átfogó tréning élményt nyújtson, amely növeli a biztonságot, a rugalmasságot és az általános felhasználói bizalmat. A fejlett funkciók lehetővé teszik az egyének számára, hogy képességeikhez mérten kényelmesen edzhessenek, miközben támogatják a speciális ízületi és izomproblémákkal küzdőket.

EVE szoftver

A gravitáció létfontosságú szerepe az edzésben

A tudományos bizonyítékok rávilágítanak a gravitáció által kiváltott ellenállás döntő szerepére az izomsejtek teljes aktiválásában és az optimális edzéseredmények elérésében. Az emberi evolúció során az izmaink és az idegrendszerünk úgy fejlődött, hogy alkalmazkodni tudjon az inerciaterheléshez, ezáltal a hatékony edzés alapvető összetevőjévé váltak. Tanulmányok kimutatták, hogy a térdnyújtó izmok koncentrikus összehúzódása a gravitáció által keltett változó ellenállással szemben, optimális terhelési szintet eredményez.

Ez nagyban elősegíti a neuromuszkuláris teljesítményre gyakorolt hatást, ami hozzájárul a jobb edzési eredményekhez. Összefoglalva, a gravitáció eredendő ellenállása nélkülözhetetlen az izomsejtek bevonásának maximalizálásához és a kiváló edzési eredmények elősegítéséhez. Ezt a természetes ellenállást biztosítva kihasználhatjuk testünk evolúciós alkalmazkodását, és felszabadíthatjuk edzési törekvéseink teljes potenciálját.

 

A felhasználói élmény javítása az egyszerű és hatékony tréning érdekében

A harmadik célunk az, hogy olyan edzéstechnológiát tervezzünk, amely a kiemelkedően felhasználóbarát, és biztosítja, hogy az alapszintű betanítás után, bárki magabiztosan tudja használni. Ennek a célnak az elérése kihívást jelenthet, mivel a különböző testtípusok alapján pontos beállításokra, valamint a megfelelő izolációhoz és mozgáskontrollhoz szükséges szilárd rögzítésre van szükség, ami elengedhetetlen a biztonság és a hatékonyság szempontjából. A rehabilitációs eszközök általában olyan bonyolultak, hogy a fizioterapeutáknak többszörösen kell beállításokat végezniük és rögzíteniük a pácienseket az eszközökben, ami kevésbé felhasználóbarát.

A DAVID intelligens műszaki megoldásokkal sikeresen kezelte ezt a kihívást. Automatikus szerkezeteket használunk a felhőben tárolt pozícióinformációk alapján történő beállítások kezelésére. A kisebb beállítások automatikusan, gázrugók vagy lineárisan csúszó támasztékok segítségével történnek. A teströgzítéshez zárható gázrugókat alkalmazunk, amelyek a kívánt ízület gyors, egyszerű és biztonságos izolálását biztosítják. A felhasználói élmény fokozása és a könnyű felismerhetőség érdekében minden olyan elem, amellyel a felhasználónak interakcióba kell lépnie, sárgával van kiemelve. A páciensek minden DAVID-gépet segítség nélkül is működtethetnek, így a helyes pozíciók mindig biztosítva vannak.

A rehabilitációs eszközök használatának másik kritikus szempontja a pontos és személyre szabott tréning biztosítása. Számos változót, például a terhelést, a mozgások kezdő- és véghelyzetét, a mozgás sebességét, időtartamát, a sorozatok számát és a mozgástartományok progresszióját egyénileg kell beállítani és a páciensnek figyelemmel kell kísérnie. A hibák gyorsan bekövetkezhetnek, még a terapeuták szoros felügyelete mellett is, ami helytelen kivitelezést eredményez.

Ennek megoldására a DAVID jól átlátható, színes terminálokat alkalmaz, amelyek vizuális útmutatást nyújtanak, lehetővé téve a betegek számára, hogy önállóan és magabiztosan kövessék a kezelési programjukat. Intelligens felhő alapú szoftverünk naprakész és helytől független, személyre szabott adatokat szolgáltat, lehetővé téve ezen edzésváltozók pontos ellenőrzését. A DAVID segítségével a felhasználók az egyszerű használat révén, beavatottnak érzik magukat, miközben az automatikusan gyűjtött adatok valós idejű visszajelzést adnak a teljesítmény mértékéről. Az egyszerű használhatóság és a személyre szabott útmutatás előtérbe helyezésével biztosítjuk, hogy minden felhasználó az optimális eredmények érdekében, a megfelelő mértékű edzést tudja elérni.

Hatékonyság

A hatékonyság prioritásainak meghatározása

A DAVID gépek tervezésénél mindig is az volt az elsődleges célunk, hogy a gyakorlatokat a lehető legpraktikusabbá és leghatékonyabbá tegyük a biztonsági korlátokon belül. Ennek elérése érdekében széleskörű kutatásokat kezdeményeztünk és tanulmányokban vettünk részt különböző területeken. Tudásunk több évtizedes biomechanikai és fiziológiai kutatásokra épül, amelyek az 1980-as évekre nyúlnak vissza, és jelenleg is folytatunk tanulmányokat Finnországban, Németországban és Ausztriában.

Nem elégszünk meg a megfelelő technológiával vagy koncepcióval kapcsolatos feltételezésekkel, hiszünk abban, hogy be kell bizonyítanunk megoldásaink hatékonyságát. A kutatás iránti elkötelezettségünk hosszú utat jelenthet, de a végeredmény megéri. Ennek figyelemre méltó bizonyítéka az Egyesült Királyságban a NICE iránymutatása, amelyre munkánk jelentős hatással van. A DAVID gerinc terápiás gépekkel kapcsolatos tanulmány közzétételétől számítva 17 évbe telt, mire azokat beépítették a krónikus és visszatérő hátfájás kezelésére vonatkozó ajánlásokba.

A DAVID-nál a hatékonyság iránti szakadatlan elköteleződés vezérel minket, biztosítva, hogy berendezéseinket és koncepcióinkat tudományos bizonyítékok és gyakorlati eredmények támasszák alá. Azáltal, hogy folyamatosan fejlesztjük ismereteinket, és a kutatás élvonalában maradunk, olyan megoldásokat kívánunk kínálni, amelyek valóban javítják az edzésélményt, és mindenki számára hozzájárulnak az egészség és a jó fizikai közérzet javításához.

Tudományos alátámasztások

A specifikus tréning fontossága

Az emberi alkalmazkodás tagadhatatlanul specifikus – pontosan azt érjük el, amire edzünk. Általánosan elterjedt nézet, hogy az edzőgépekkel végzett, irányított mozgásmintákat tartalmazó gyakorlatok kevésbé hatékonyak, mint az általános koordinációt javító, szabadsúlyos gyakorlatok. Ez a felfogás azonban alapvetően téves. Minden egyes gyakorlat csak az adott mozgásra vonatkozó specifikus készségeket fejleszti, és nem sokkal többet. Például a fekvenyomás elsősorban az adott gyakorlat hatékony végrehajtására edzi az izmokat és az idegrendszert és csak korlátozott előnyökkel jár.

Meg kell kérdőjeleznünk, hogy egy gyakorlat a leghatékonyabb és legbiztonságosabb módja-e a mellkas, a váll, a karok és a megfelelő ízületek edzésének. A valóságban fordított összefüggés áll fenn a szükséges koordinációs szint és a biztonságos edzés intenzitása között. A nagyobb koordinációt igénylő gyakorlatok általában alacsonyabb edzésintenzitással rendelkeznek, míg a nagy intenzitásúak, mint például a guggolás, nagyobb sérülésveszéllyel járnak. A guggolás intenzív szinten rendkívül hatékony lehet, de jelentős kockázatot is hordoz a gerincre nézve, ami sérülésekhez vezet, különösen a fiatal és lelkes egyének esetében.

Ezért rendkívül fontos meghatározni az egyes gyakorlatok elsődleges motivációját. Az a cél, hogy ügyessé váljunk egy adott mozgásban, például a fekvenyomásban, vagy az izmok és ízületek megerősítése a mindennapi életben való hatékony működés, esetleg a biztonságos sportolás érdekében? Az egyes gyakorlatok céljának megértése segít olyan edzésprogramok kialakításában, amelyek összhangban vannak az adott célokkal, és az általános erőt, a funkcionalitást és a biztonságot helyezik előtérbe.

A mi filozófiánk az utóbbi, ezért egyetlen motivációnk, hogy biztonságos, hatékony és kényelmes gyakorlatokat biztosítsunk az emberi test minden releváns ízületének izomcsoportjának.

A terhelési elv az edzőgépek tervezésében

Az edzőgépek tervezésénél jelentős különbség van a több ízületet és az egy ízületet igénybe vevő gyakorlatok között. A több ízületet igénybe vevő gyakorlatoknál, mint például a lábprés, a terhelésszabályozás automatikusan történik, ahogy az emberi vázrendszer erőátvitele változik. Ezzel szemben az egyízületi mozgások, mint például a lábnyújtás, pontos terhelésszabályozást igényelnek, amelyet gyakran excentrikus tárcsával oldanak meg. Ez a kritikus különbség azt jelenti, hogy a terhelés korlátozása nélkül is nagyon hatékony lehet egy többízületi edzőeszköz, amennyiben zökkenőmentesen működik, és megfelelő üléseket, fogantyúkat és lábtámaszokat biztosít.

Ugyanez azonban nem mondható el az egyízületi mozgásokról. Sok, a piacon kapható gép messze nem biztonságos ebben a tekintetben. Míg a technikai biztonságot jelző CE-jelölést viselhetik, kevés figyelmet fordítanak a biomechanikai biztonságra, amely ugyanolyan fontos a hatékony és biztonságos edzés kivitelezéséhez.

A DAVID-nál tisztában vagyunk az optimális terhelési elv fontosságával a több ízületet és az egy ízületet érintő gyakorlatok esetében. Tréning gépeinket azzal a gondossággal terveztük meg, hogy biztosítsák a biomechanikai biztonságot és hatékonyságot és megfelelő edzésélményt nyújtsanak a felhasználóknak. A technikai és biomechanikai biztonság előtérbe helyezésével olyan edzőgépeket kínálunk, amelyek segítenek a felhasználóknak elérni fitneszcéljaikat, miközben minimalizálják a sérülés kockázatát.

A több ízületet érintő mozgás során a terhelést a mozgásszervek változó “erőátviteli karja” szabályozza. Kezdetben (piros), az erőkar hosszú. Ahogy a lábak kiegyenesednek (zöld), az erőátvitel rövidül, és az izmok terhelése csökken. Egyetlen ízületi mozgásnál a erőátviteli kar minden helyzetben azonos marad, ezért az eszköznek szabályoznia kell a terhelést.

 

A szarkomer erő-hossz viszonya

A terhelés kialakításának alapja az emberi izom legkisebb egységének, a “szarkomer”-nek a működési elve. A szarkomer két különböző elemből, a “miozinból” és az “aktinból” áll. Ezek az elemek egymásban csúsznak és “kereszthidakkal” kapcsolódnak. Az aktív, kölcsönhatásban lévő kereszthidak száma határozza meg a szarkomer húzóerejét. A legjelentősebb számú kölcsönhatás a szarkomer hosszának középpontjában fordul elő. Megnyúláskor sok kereszthíd leválik, rövidüléskor pedig egymáson kereszteződnek. Röviden, az izom tisztán koncentrikus húzóereje a mozgás középpontjában a legnagyobb.

The number of active, interacting cross bridges determines the pulling strength of the sarcomere. The greatest number of interactions occurs at the midpoint of the length of the sacromere. When lengthened, many cross bridges are detached and when shortened, they cross over each other.

In short, purely concentric pulling force of the muscle is the greatest at the midpoint of the movement.

Stretch Rövidülési ciklus

Az alábbi grafikon az excentrikus/koncentrikus ciklus fontosságát mutatja. Az excentrikus mozgás az, amikor az izmok megnyúlás közben aktiválódnak, a koncentrikus mozgás pedig az, amikor az izmok rövidülnek. Ez a diagram azt mutatja, hogy az izomerő a koncentrikus fázisban jelentősen nagyobb, ha azt egy excentrikus fázisból indítjuk (középső grafikon), mint mikor tisztán a koncentrikus fázisban mérjük (bal oldali grafikon). Ez a tárolt energia elvész, ha az excentrikus fázis 0,9 másodpercre vagy annál hosszabb időre megszakad (jobb oldali grafikon).

Elit súlyemelők lábnyújtó izmainak elektromiográfiai és erőkifejtési jellemzői izometriás, koncentrikus és különböző nyújtás-rövidülés ciklusú gyakorlatok során. (4)

Ez a jelenség az izmok kritikus tulajdonsága a valós helyzetekben, amikor tehetetlenségi nyomatékkal rendelkező tömeggel kell szembenéznünk. Ezt az naponta gyakoroljuk különböző szituációkban anélkül, hogy tudatos lenne. Például, amikor felfelé ugrunk, először egy gyors mozdulattal lefelé megyünk, mielőtt irányt váltanánk. Ez ellentmondásosnak tűnne, hiszen lefelé menet először le kell lassítanunk a testtömegünket, majd felfelé menet ismét fel kell gyorsítanunk.

A mesterséges terhelési elvek, mint például a légdugattyúk vagy az elektromos motorok, soha nem tudják megfelelően utánozni a tehetetlenségi nyomatékot. Ez súlyos hátrány, mivel a tehetetlenségi nyomaték teljesen másképp viselkedik gyors és lassú mozgások során, és a “nyújtás-rövidülés ciklus” az izomfejlődés kritikus összetevője. A David erőátviteli elvvel és a természetes tehetetlenségi nyomaték használatának kombinálásával a David a leghatékonyabb terhelést tudja biztosítani bármilyen sebességnél, függetlenül az edzés motivációjától.

Aránytalan izomfáradtság

Az izomfáradás minden egyes ismétléssel az erő csökkenését okozza. Ez egy nagyon jól ismert tény, és minden edző ember érezheti.

Ami kevésbé ismert, az az, hogy az izom nem minden izomhossznál fárad el arányosan. Valójában az izom aránytalanul fárad el rövidített helyzetben.

A grafikon azt mutatja, hogy az izom által előállított “erőgörbe”, a fáradás előrehaladtával változik. Ez a jelenség jobban megérthető, ha egyetlen, maximális ismétlést végzünk.

Mivel a terhelés nagyon nagy, a mozgás nagyon lassú. Az történik, hogy ennek az egy ismétlésnek a során az izom elfárad. Így a mozgás végére az izom fáradtabb, mint az elején. Ugyanígy történik a fáradás egy ismétléssorozat esetén is.

Nordic Design: egyszerűség, a minimalizmus, funkcionalitás

A gépek nordic dizájnja a DAVID-ot a kategóriájában legjobb edzőgépekké teszi.

A DAVID-nál az új termékek tervezésekor a végfelhasználói élmény a legfőbb hajtóerőnk. Gondolnunk kell a költségekre, a karbantartásra és egyéb, az ügyféllel (létesítménytulajdonossal) kapcsolatos kérdésekre, de ezek soha nem írhatják felül a végfelhasználói igényeket.

Overview Products

Bemutatjuk a DAVID edzőgépeket – a világ legcsendesebb készülékei

2022 novemberében a DAVID bemutatta forradalmi, teljesen automatikus súlyválasztó rendszerét (AWS), amelyet hosszas fejlesztés után valósítottak meg. Ez az élvonalbeli automatizálási technológia csendes működésével és betegbarát beállítási módszerével tűnik ki. Elmúltak azok az idők, amikor le kellett hajolni a súlytüskék behelyezéséhez. Gépeink most már automatikusan beállítják magukat a páciens paraméterek betöltésével.

A DAVID AWS rendszerével a páciensek zökkenőmentes automatikus súlybeállítást, ülésmagasság-beállítást és mozgástartomány-beállítást tapasztalhatnak. Ez az automatizáltsági szint lehetővé teszi a betegek számára, hogy önállóan, terapeuta beavatkozása nélkül tréningezzenek, mindezt anélkül, hogy a tréningedzések minősége vagy a gyakorlatok kivitelezésének helyessége csorbát szenvedne.

Innovatív technológiánk biztosítja, hogy a tréning betegközpontú, problémamentes és zajtalan maradjon, így páratlan élményt nyújt a felhasználók számára. A DAVID-nál arra törekszünk, hogy újra definiáljuk az edzőberendezések szabványait, és olyan megoldásokat kínálunk, amelyek a kényelmet, a pontosságot és a hatékonyságot helyezik előtérbe. Tapasztalja meg a világ legcsendesebb eszközeit a DAVID edzőgépekkel még ma.

Kapcsolatfelvétel

Overview studies:

  1. Denner A. Muskuläre Profile der Wirbelsäule. Berlin, Heidelberg; Springer; 1997. Chapter 7.4, Ergebnisse Eigener Reliabilitäts- und Validitätsuntersuchungen; p. 163–178.
  2. Häkkinen K, Komi PV, Kauhanen H. Scientific Evaluation of Specific Loading of the Knee Extensors with Variable Resistance, ‘Isokinetic’ and Barbell Exercises. Med Sport Sci. 1987;26:224-237.
  3. Häkkinen K, Kauhanen H, Komi PV. Effects of fatiguing loading with a variable resistance equipment on neural activation and force production of the knee extensor muscles. Electromyogr Clin Neurophysiol. 1988;28(2-3):79-87.
  4. Häkkinen K; Komi P V; Kauhanen H., 1989. International journal of sports medicine 1986;7(3):144-51.

 

A gerinc- és ortopédiai ellátás jövője

Fehér könyvünk letöltése