DAVID Health

Üzleti lehetőség fitnesz központ

DAVID Gerinc Koncepció

 

 

Üzleti terv egy fitneszközpont számára

Induló vagy már működő fitneszközpont tulajdonosként Ön mindig új utakat keres a sikeres üzleti növekedéshez. Vállalkozóként olyan sikeres üzleti tervet szeretne készíteni edzőterme számára, amely kiemelkedik a versenytársak közül, és növeli a tagok hűségét. Emellett a tagok eredményorientált és megelőző edzéseket követelnek, amelyek mérhetőek és láthatóak. Azonban nem csak az eredmények a lényegesek, hanem az is, hogy a tagok hogyan élik meg a szolgáltatást.

Ez az oldal röviden tárgyalja a sikeres üzleti modell különböző pilléreit egy fitneszközpontban a hát- és nyakfájást megelőző kezelésen keresztül:

 • Értékteremtés az érdekelt felek számára
 • Az adat vezérelt mozgásterápia integrálása a hát- és nyakfájás esetében
 • Eredményalapú edzés alkalmazása
 • Emelje a tagok elégedettségét a következő szintre
 • Virtuális asszisztens és klubtag applikáció használata
 • Befektetés józan ésszel

Értékteremtés az érdekeltek számára

Egy fitneszközpont legfontosabb érdekeltjei a tagok, a személyzet és a részvényesek. A sikeres üzletmenethez ezeknek az érdekelteknek hozzáadott értéket kell látniuk:

 • A tagok biztonságos és barátságos környezetben részesülnek az eredményalapú megelőző tréningben.
 • A részvényesek nyereséges, innovatív és társadalmilag elkötelezett szervezetet akarnak.
 • Az edzők pozitív munkakörnyezetben szeretnének dolgozni, változatos tevékenységekkel és modern technológiával.

Az adat vezérelt mozgásterápia integrálása a fitneszközpontba

Egyre több tanulmány bizonyítja, hogy az edzésnek fontos megelőző hatása van a testtartási és mozgásszervi panaszok megelőzésében. Hollandiában, az Egyesült Államokban, Európában, Ausztráliában és a világ többi részén egyre több orvosi irányelv veszi át ezeket a tanulmányokat, és a testtartás és a mozgásszervi rendszer panaszainak megelőzésében fontos megelőző kezelésként ajánlja a mozgásterápiát. A megelőzéssel megelőzhető a gyógyszeres kezelés és (bizonyos esetekben) a műtét szükségessége.

Tudományos alátámasztások

Ha a testmozgás gyógyszer, miért nem ismerjük az adagot?

A DAVID edzőgépekkel a tagok összes edzésadata rögzítésre kerül, és az eredményről adatokat gyűjtenek. Ez szisztematikusan és automatikusan történik, rögzítve minden releváns információt a kérdőívektől kezdve a mobilitás és az erő validált méréséig.

Ezeknek az adatoknak az exportálása egyéni vagy csoportos szinten rendkívül egyszerű.

EVE szoftver

Mérési funkciókkal rendelkező edzőgépek használata.

A DAVID edzőgép egy átfogó értékelési és tréning koncepció a hát- és nyakfájás kezelésére. A gépek gondosan izolált, biomechanikailag optimalizált mozgásokat és ellenőrzött terhelést alkalmaznak.

A kérdőívek, a panaszok jellege, a mobilitás értékei és az izometriás erőkifejtés alapján személyre szabott programokat állítanak össze. Az orvostechnikailag hitelesített eszközök biztonságos és hatékony módot kínálnak az izmok mobilitásának, erejének és koordinációjának erősítésére.

A gépek a következő jellemzőkkel rendelkeznek:

 • Automatikus súlyválasztás
 • Automatikus ülésbeállítás RFID-kártyával
 • izolált mozgás
 • Optimális biomechanika
 • Virtuális asszisztens a készülék terminálján keresztül
 • Mi különbözteti meg a DAVID gépeket a többi szolgáltatótól?

Egy jól megtervezett edzőgép megakadályozza a káros mozgásokat, kíméletes az ízületekhez, de fárasztó az izomzatra gyakorolt hatása, és könnyen beállítható az egyes tagok számára. Egy mérnökökből és fizikai aktivitással foglalkozó tudósokból álló csapat tervezi orvostechnikai edzőgépeinket, akik több éves tapasztalattal rendelkeznek a legfejlettebb rehabilitációs technológia előállításában a hát- és nyakfájás kezelésére.

Technológia és tervezés

Az eredményalapú tréninget versenyelőnnyé alakíthatja azáltal, hogy objektíven bizonyítja az Ön által nyújtott magas színvonalú szolgáltatást.

Felhasználói tapasztalatok

A DAVID az 1980-as évek eleje óta fejleszt edzőberendezéseket fizioterápiás rendelők, kórházak, csontkovács rendelők, rehabilitációs központok, fitneszközpontok és katonai kiképző létesítmények számára. A DAVID a világ vezetője az adat vezérelt edzőberendezések terén, és több mint 600 berendezéssel rendelkezik egészségügyi létesítményekben Európában, Észak- és Dél-Amerikában, Ausztráliában, Kínában és Ázsiában.

 

 

Emelje a tagok elégedettségét a következő szintre

Az elmúlt években az egészségügyi ágazatban jelentős átalakulás ment végbe. A beteg, aki korábban figyelmesen hallgatta az orvost, egyre inkább kritikus egészségügyi fogyasztóvá vált. Az emberek egyre nagyobb felelősséget vállalnak saját egészségükért. Erre azért van szükség, hogy kordában lehessen tartani az egyre növekvő egészségügyi költségeket.

Az edzőtermi tagok eredményorientált, átlátható és mérhető edzéseket követelnek. De nem csak az eredmény a lényeges, az élmény és más tényezők is fontosak:

 • A személyzet szakértelme
 • Az edzőterem kinézete és hangulata
 • Az edzőeszközök minősége
 • Az oktató figyelme a kezelés során
 • A edzés minőségének és árának aránya
 • A saját fejlődés nyomon követésének képessége
 • Biztonságos és barátságos környezet

Ezek a kritériumok befolyásolják a tagok élményét, és ezért egyedi értékesítési pontokat biztosítanak a versenytársaktól való megkülönböztetéshez.

“Minden adat könnyen elérhető a jelentéstételhez és elemzéshez. Egyetlen kattintással lekérdezhető az egyes tagok aktuális állapota.”

Használjon virtuális asszisztenst a mozgásterápiához

Az edző belső motivációja a képzés nyújtása. A testmozgástól félő vagy enyhe hát- és nyakfájdalommal küzdő emberek számára azonban fontos, hogy a gyakorlatokat elkülönítve, biztonságos környezetben, speciális felszereléssel végezzék.

Az EVE Software egy virtuális asszisztens, amely gondoskodik a tagokról. Az oktató felügyelővé válik, aki egy interaktív műszerfalon keresztül figyeli a vendégek mozgását. Ez növeli az oktató termelékenységét, és lehetővé teszi, hogy azokra a tagokra figyeljen, akiknek egy kicsit több segítségre van szükségük. Eközben a szoftver a mesterséges intelligencia (AI) alkalmazásával biztosítja a magas színvonalú megelőző tréninget, minőségromlás nélkül.

Az EVE Software előnyei a következők:

 • Az oktatók termelékenységének növekedése
 • Az adatok automatikusan tárolódnak és mentésre kerülnek a jelentéskészítéshez
 • A minőség mindig garantált
 • Az oktatóknak több idejük van a segítségre szoruló tagokra.
 • Nagyobb változatosság az oktatók számára az adminisztratív terhek automatizálásával

EVE szoftver

Befektetés józan ésszel

Miért olyan vonzó egy fitneszközpont számára az adat vezérelt mozgásterápiába való befektetés? A globális öregedés hatása, a növekvő életkori elvárások és az életmóddal kapcsolatos betegségek, mint például az elhízás, a cukorbetegség, a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a testtartási és mozgásszervi problémák, a közeljövőben nagy igényt támasztanak a prevenciós mozgásformákra. A legnagyobb kihívás, hogy a hát- és nyaki fájdalmakkal küzdő emberek, a növekvő számuk és a magasabb egészségügyi költségek miatt, a hagyományos fizioterápiás kezelésekről a fitneszközpontok felé tolódnak el, amelyek az egészségbiztosítási beavatkozás nélküli megelőző edzésekhez nyújtanak szolgáltatást.

Az Egyesült Államokban, valamint Európa és Ázsia számos országában hiány van gyógytornászokból, és többek között a népesség elöregedése miatt nagy a gyógytornászok elvándorlása. Ez a tendencia az elkövetkező években várhatóan tovább erősödik. A kereslet kielégítésére és az egészségügyi költségek ellenőrzésére az időtakarékos technológiai innovációk jelentik az egyetlen megoldást.

A DAVID fitneszközpontokban történő bevezetése jelentős gazdasági és munkaügyi hatással jár. Ezt számos tényező határozza meg, többek között:

 • Az oktatók termelékenységének növelése a munkaterhelés növekedése nélkül
 • Csökkentett adminisztratív terhek
 • Javított betegélmény és önmenedzselés
 • Megerősített piaci pozíció
 • A tagok valódi nagykövetekké válnak

A fitneszközpontok egyik üzleti modellje az, hogy a hat DAVID-gép mellett külön előfizetést lehet értékesíteni azoknak, akiknek csak egy kicsit több útmutatásra van szükségük a testtartási és mozgásszervi panaszok terén. Ennek két előnye van:

 • A meglévő hát- és nyaki panaszokkal küzdő tagok a fitneszteremben dolgozhatnak az egészségükért.
 • Egy új célcsoportot lehet megközelíteni a hát és a nyak speciális edzésével.

Egy másik lehetőség a vállalati megelőzési programok felajánlása. Itt a hangsúly a munkavállalók edzőgépeken történő tesztelésén és képzésén van, a munkavállalónak szóló egyéni egészségügyi jelentésekkel, a munkáltatók számára pedig a hiányzásokra és a kockázatértékelésre vonatkozó elemzésekkel.

A tagok számára szervezett eredményképzés

A minőség nem feltétlenül kell, hogy drága legyen. Megoldásunk lehetővé teszi az oktatók számára, hogy a betegek motiválására és jólétére összpontosítsanak, miközben a modern technológia pontosan és biztonságosan végzi az előírt munkát. A munka nagy része az első foglalkozás során történik, amikor az új tagot bevezetik a rendszerbe. Ezután az oktató manuális terhelése drasztikusan csökken, és más fontos feladatokra összpontosíthat.

Kezelje edzőtermét – bármikor és bárhol

A felhő alapú szolgáltatás a teljes szoftverplatform szíve. Minden edzés információt a szerverszoftver tárol, lehetővé téve a kezelési adatok teljes körű elemzését. A teljes felhő alapú szolgáltatásnak köszönhetően a rendszer webböngészővel bárhonnan elérhető. A szolgáltatás számos funkciót kínál. Ezek közé tartozik a profilelemzés, az egyes mozdulatok minőségének nyomon követése, valamint minőségi és mennyiségi adatok a gyakorlatok irányításához.

Fitneszközpont berendezése

Egy fitneszközpont berendezése sok mindennel jár. Hogyan lehet a legjobban berendezni a jövő edzőtermét, és milyen berendezésekre van szükség? A DAVID-nál több éves tapasztalattal rendelkezünk a kis, közepes és nagy fitneszközpontok berendezésében.

A gépekkel végzett, adat vezérelt mozgásterápia költséghatékony és tudományosan bizonyított megelőző kezelést kínál a különböző testtartási és mozgásszervi panaszok kezelésére. Vegyük figyelembe a következő adatokat:

A tagok körülbelül 40%-a tud és akar önállóan edzeni a 2 alkalomból álló bevezető szakasz után.

30% képes és akar önállóan edzeni öt edzés után
A tagok 20%-a nem mer önállóan edzeni, de csoportosan szeretne edzeni.
5% nem akar önállóan vagy csoportban edzeni
5% nem tud önállóan vagy csoportban edzeni.

A DAVID technológiával és az EVE szoftverrel lehetővé válik, hogy a tagok számára magas színvonalú, független és biztonságos edzést biztosítsunk az adaptív edzésprogramokon keresztül.

Szívesen felvesszük Önnel a kapcsolatot, hogy megbeszéljük egy üzleti terv elkészítésének lehetőségeit és az edzőterem 3D-s látványtervezését.

Kapcsolatfelvétel

A mozgásszervi rendellenességek ellátása átalakul

Töltse le fehér könyvünket