Hogyan mérjük az egyensúlyt?

DAVID Balance powered by Ainone – objektív és pontos egyensúly mérési megoldás

A DAVID Balance koncepció az Ainone Balance mérőalkalmazást használja az egyensúly és a neurológiai teljesítmény egyszerű és gyors értékelésére. Az Ainone Balance rendszer egy egyensúlymérési alkalmazásból, egy mobil eszközből és egy érzékelőből / pulzusmérőből áll, amely csatlakozik az alkalmazáshoz. Az egyensúly alkalmazás teljes mértékben integrálva van az EVE szoftverbe, amely biztosítja, hogy az összes egyensúly adatot a beteg aktájában tárolják.

Az alkalmazás egy számértéket állít elő, amely a test kilengési paramétereinek mennyiségi értékelését biztosítja. A terméket egészségügyi, szociális és sport szakemberek számára szánják az egyensúly állapotának értékeléshez és az egyensúly paraméterekhez kapcsolódó, az emberi egészségben bekövetkező változások észlelésére. Az alkalmazás fejlett algoritmusok segítségével objektíven mérheti az egyensúlyt (kilengési terület, kilengési hossz és sebesség átlagtól eltérés), és rögzítheti a mérési eredményeket.

Az Ainone  mérési alkalmazás megfelel a 93/42/EGK orvostechnikai eszközökről szóló EK-irányelv követelményeinek. Az alkalmazás hátteréről bővebb információ itt található.

Egyensúly rendszer

A “test kilengését” általában egyensúlynak nevezik. A kilengés a test által irányított állandó kis korrekciókból áll, amit a központi idegrendszer (CNS) irányít, célja a kívánt testtartás fenntartása. A központi idegrendszer (agy és gerincvelő) három fő érzékszervi rendszeren keresztül kapja az információkat. A szomatoszenzoros, a vestibuláris és a vizuális rendszer.

A test megingása ezen érzékszervi visszajelzések integrálása és az ezt követő korrekciós cselekvések generálása, a test stabilizálása a szelektív izomaktiválás révén. Ezért az egyensúly fenntartásának összetett folyamata a CNS működésének fontos mutatója.

Ennek az összetett egyensúlyi rendszernek a korai és hatékony értékelése segíthet a szakembereknek azonosítani, megérteni és kezelni a lehetséges problémákat.

Az egyensúly az emberi teljesítményben

Az egészségügyi és sportszakemberek többsége tisztában van az egyensúly fontosságával az emberi teljesítményben, de az egyensúly értékelése még mindig nem eléggé használt elem a klinikai állapotfelmérésekben, mivel a kvantitatív, megismételhető és költséghatékony egyensúlyértékelési megoldásokhoz korlátozottan férnek hozzá.

A mozgásszervi kezelés, az idősgondozás, a neurológiai fejlesztés, az atlétikai rehabilitáció és a fizikai kezelések más területe tartalmazhatja és szükséges, hogy tartalmazza a neuroteljesítmény értékelésének és fejlesztésének különböző elemeit. Az egyensúly, az általános emberi teljesítmény értékelésének lényeges része. A magas színvonalú egyensúlyi állapotfelmérés beépítése a kezelési terv meghatározásának folyamatába, segít javítani az általános kezelési eredményeket.

Az egészségügyi és sportszakembereknek naprakész értékelési eszközökre van szükségük, azaz pontos és pénzügyileg elérhető megoldásokra, amelyek javítják a kezdeti neurológiai teljesítmény értékelést, és segítenek abban, hogy a betegek és az ügyfelek a lehető legkorábban a megfelelő kezelési vagy edzési útra lépjenek.

Why should balance training be a part of exercise programs?

A David Balance koncepció a következő elemekből áll:

  • Movesense érzékelő és pánt (II.a osztályú orvostechnikai eszköz)
  • Ainone Balance alkalmazás (I. osztályú orvostechnikai eszköz)
  • Szabványosított puha habszivacs matrac teszteléshez és tréninghez (méret: 570x460x28mm)
  • Hozzáférés a használatra kész EVE Balance gyakorlattárhoz
  • Hozzáférés a közös egyensúlyi kérdőívekhez és egyensúlyi értékelő űrlapokhoz (pl. SPPB).
  • Nyomtatható  eredmény jelentések

  MEGJEGYZÉS: Az alkalmazás Android táblagéppel működik. A termék nem tartalmazza a táblagépet.

Movesense érzékelő (II.a osztályú orvostechnikai eszköz)

A DAVID Balance powered by Ainone egy Movesense érzékelőt használ az EVE szoftveralkalmazással együtt, hogy az egészségügyi és sportszakemberek számára lehetőséget biztosítson a páciens/ügyfél egyensúlyának értékelésére. Az egyéni értékelési követelmények alapján választható különböző egyensúlyértékelési protokollok segítségével az egyén egyensúlyára vonatkozó információk átfogóan értékelhetők és dokumentálhatók.

Az értékelési információ nem diagnosztikai adat.

Az értékelési információk nem diagnosztikai adatok, hanem az egészségügyi szakemberek számára fontos információkat nyújtanak a neuroteljesítményről a kezelési folyamat értékeléséhez, tervezéséhez, progressziójához és eredményeihez, így az egyensúly értékelése és edzése a kezelési folyamat szerves részét képezi.

 

 

 

 

Ainone Balance alkalmazás (I. osztályú orvostechnikai eszköz)

Az Ainone Balance® I. osztályú orvostechnikai eszköz – MDD 93/42/EEC (ISO 13485), és egészségügyi és sportszakemberek használatára szánták.

Az Ainone Balance eredményei nem diagnosztikai jellegűek, arra szolgálnak, hogy az egészségügyi szakemberek számára értékes információkat nyújtsanak a személy egyensúlyáról, amelyeket az egyes személyek állapotának összefüggésében lehet elemezni és felhasználni.

Ainone

Hozzáférés az EVE Balance könyvtárhoz

A Balance funkcióval hozzáférhet a DAVID Balance könyvtárhoz. A könyvtár különböző nehézségi szintű egyensúlygyakorlatokat tartalmaz. Kiválaszthatja azokat a gyakorlatokat is, amelyek a vestibuláris rendszert célozzák (gyakorlatok csukott szemmel, szemmozgással vagy fejmozgással), vagy azokat, amelyek inkább a propriocepciót célozzák (puha felületen végzett gyakorlatok). A gyakorlatok különböző kulcsszavak segítségével szűrhetők, hogy a teszteredmények alapján segítsék a megfelelő gyakorlat kiválasztását.

EVE Balance könyvtár

Hozzáférés az egyensúlyi kérdőívekhez és az egyensúlyt értékelő űrlapokhoz

A Balance funkcióval a felhasználó hozzáférhet a legismertebb egyensúlyi kérdőívekhez és tesztelemekhez. A kérdőívekkel tisztázhatja,hogy a betegek hogyan értékelik saját egyensúlyukat, vagy megismerheti az elesési előzményeiket. Az egyensúlyteszt-elemek (például Berg Balance Scale, SPPB) a mérőalkalmazással végzett objektív mérések kiegészítésére használhatók.

EVE Balance kérdőív

Egyensúly jelentés

Az összes egyensúly adatot az EVE rendszerben tárolják. A tesztek eredményei egy könnyen olvasható egyensúly riportban jelennek meg, amely az EVE rendszerben megtekinthető vagy PDF formátumban kinyomtatható. Az átfogó jelentés segítségével az eredmények könnyen megbeszélhetőek a pácienssel, és az egyensúlygyakorlatok tréningtervét is fel lehet állítani.

Egyensúlyi jelentés megtekintése

“A neurológiai teljesítménye mindenkinek ott van, minden egyes nap, és jelentős hatással van az életminőségre.”

Ismerje meg a szakértőket

 

A mozgásszervi rendellenességek ellátása átalakul

Töltse le fehér könyvünket