Váll

Pontosság.

Videót nézni

Optimalizált

A David Shoulder Solution forradalmasítja a vállfájdalmak kezelését azáltal, hogy biomechanikailag optimalizált mozgásokat és vizuális biofeedback rendszert használ az útmutatáshoz.

7 reasons why you should use a Medical Shoulder Device

 

 

 

A vállfájdalom óriási probléma világszerte.

A mozgásszervi betegségek közül a vállproblémák okozzák a legtöbb beteg távollétet (átlagosan 15 nap). A vállfájdalom a leggyakoribb mozgásszervi betegség a 65 év felettiek körében (Taylor, 2005), és prevalenciája 40 év alatt megháromszorozódott (Harkness, 2005). Minden második ember szenved vállfájdalmaktól élete során.

Napjaink kihívásai

Hagyományosan a fizioterápia nagyon egyszerű eszközöket, például csigákat és gumiszalagokat használ a vállproblémák helyreállítására. Ezek a módszerek nem mérhetők, nyomon követhetők vagy megismételhetők, és messze vannak a biomechanikailag optimálistól.

Például a széles körben elterjedt gumiszalagos gyakorlatok a váll külső és belső forgatására pontosan ellentétes terhelési görbét mutatnak az izmok erőgörbéjéhez képest: a terhelés a mozgás végén a legnagyobb, ahol az izmok a leggyengébbek. Ez feleslegesen megterheli az ízületet, miközben provokálja a fájdalmat.

Általánosan a vállerősítő gépeket elsősorban a felsőtest nagykiterjedésű izmainak erősítésére tervezték, de a vállfájdalmak okai szinte mindig máshol vannak. Általában a problémákat a vállízület kis stabilizáló izmainak gyengülése okozza. Ezeket a rotátorköppeny izmokat nem lehet elkülöníteni hagyományos fitneszeszközökkel.

Hannah, Daniel Cason, “A Comparison of Strength and Resistance Curves for the Internal and External Rotators of the Shoulder.” (2002). Electronic Theses and Dissertations. Paper 680.

Változás az edzésterápia irányába.

Napjainkban egyre több bizonyíték kerül napvilágra, amely folyamatosan előnyben részesíti az edzésterápiát a műtéttel szemben. Nyilvánvaló, hogy vannak olyan vállbetegségek, amelyek sebészeti beavatkozást igényelnek, de a leggyakoribb problémák, mint például a váll becsípődése (vagy manapság a subakromiális fájdalom szindróma) esetében nincs tudományosan indokolt a sebészeti kezelés.

További tudományos tanulmányok

A váll impingement szindróma az egyik legtipikusabb vállprobléma. A műtét gyakori kezelési módja ennek a problémának, de a közelmúltban végzett tanulmányok kimutatták, hogy nem nyújt előnyt az aktív kezeléssel szemben: „… az artroszkópos akromioplasztika nem indokolt a váll-impingement szindróma gyógyításában, ezért el kell hagyni, mint szokásos kezelést. Ehelyett a strukturált gyógytornának kell a kezelés alapját képeznie.” (Ketola, 2016)

Teljes izoláció

A David Shoulder Solution segítségével a vállízület belső és külső rotátorai, valamint a lapocka stabilizátorai biztonságosan és hatékonyan aktiválhatók. Az optimális ízületi szögek és a mozgatási kar segítségével pontosan izolálja a kívánt izmok aktiválását. A tiszta izoláció elengedhetetlen, különben erősebb belső rotátorok, mint például a nagy mellizom, elvégzik a munkát. A fájó vállak rehabilitációja során a gondosan megtervezett ellenállási görbe elengedhetetlen a gyakorlat kontrollált végrehajtásához.

Tudjon meg többet >

Irányítás és motiváció

Minden gépen tartozéka egy számítógépes terminal, mely  vezeti és motiválja a pácienst, hogy pontosan kövesse az egyénre szabott programjában előírt paramétereket. A paraméterek közé tartoznak például a kiválasztott mozgások, beállítások, terhelés, mozgástartomány, ismétlések, mozgási sebesség, progresszió, ismétlés szám és gyakoriság. Ezeket a paramétereket a felhő alapú szoftver  automatikusan megtervezi és finomhangolja, és a betegek azonnali visszajelzést kapnak a teljesítményűk értékeléséről

Tudjon meg többet

Jellemző indikációk

A David Shoulder Solution elhúzódó (szubakut vagy krónikus), visszatérő, posztoperatív vagy poszttraumás vállproblémákkal küzdő betegek számára készült. Az olyan problémák, mint a rossz testtartás, befagyott váll, rotátorköppeny rendellenességek, váll instabilitása, acromioclavicularis ízületi rendellenességek és a vállízületi osteoarthritis, szintén rehabilitálhatóak mozgásterápiás megoldásunk révén.

A fizioterápia jövője

Fehér könyvünk letöltése