David Tréning gépek

Tréning gépek a váll számára

Precizitás.

Videót nézni

Speciális edzőgépek vállfájdalom esetére

A David Shoulder Solution forradalmasítja a vállfájdalom kezelését biomechanikailag optimálisan kivitelezett gyakorlatok és egy vizuális biofeedback rendszer segítségével. A DAVID az 1980-as években történt megalakulása óta elkötelezett a korszerű edzőberendezések kifejlesztése és gyártása iránt, melyeket különböző egészségügyi intézmények számára értékesít. Az évek során a DAVID kiterjesztette értékesítési hálózatát különböző kontinensekre, így erős globális jelenlétet teremtett.

7 reasons why you should use a Medical Shoulder Device

 

A vállfájdalom világszerte hatalmas probléma.

A vállproblémák okozzák a legtöbb betegszabadságot a mozgásszervi megbetegedések közül (átlagosan 15 nap). A vállfájdalom a leggyakoribb mozgásszervi megbetegedés a 65 év felettiek körében (Taylor, 2005), és előfordulása már 40 éves kor alatt is megháromszorozódott (Harkness, 2005). Minden második ember szenved élete során vállfájdalomtól.

Adat vezérelt eszközalapú mozgásterápia

A fizioterápia hagyományosan egyszerű eszközökre, például csigás húzógépekre és gumiszalagokra támaszkodott a vállproblémák kezelésében. Ezek a módszerek azonban a nem mérhető, nem nyomon követhető jellegük miatt, nem elég pontosak és nem hatékonyak. Ráadásul biomechanikailag nem optimalisak. Vegyük például a váll ki- és berotációjára általánosan használt gumiszalagos gyakorlatokat. Ezek a gyakorlatok a legnagyobb terhelést a mozgás végén fejtik ki, pontosan ott, ahol az izmok a leggyengébbek.

Ennek eredményeképpen, a gyakorlat feleslegesen terheli az ízületet és az edzéshat sem megfelelő. Ezzel szemben a DAVID Exercise Therapy forradalmi megközelítést kínál a váll rehabilitációjához. A legmodernebb technológiánk olyan mozgássort biztosít, amelyek az izmok erőgörbéjéhez igazodnak. Biztonságosabb és hatékonyabb edzésélményt jelent a páciensek számára. Tudjuk, hogy a vállfájdalom gyakran a vállízületen belüli stabilizáló izmok gyengüléséből ered, nem pedig a nagyobb kiterjedésű, felsőtesti izmokból, amelyeket a hagyományos válleszközök általában megcéloznak.

A DAVID Exercise Therapy ezt a kritikus szempontot kezeli a rotátorköpeny kis izmainak pontos megcélzásával és erősítésével. A hagyományos fitneszeszközökkel ellentétben a DAVID fejlett berendezései képesek izolálni ezeket a kulcsfontosságú izmokat, célzott és hatékony rehabilitációt biztosítva.

A DAVID Exercise Therapy segítségével a fizioterapeuták végre mérhető, nyomon követhető és minőségében ismételhető kezelési beavatkozásokat végezhetnek. Adat vezérelt megközelítésünk lehetővé teszi az egészségügyi szakemberek számára, hogy számszerűsítsék a betegek fejlődését, optimalizálják a kezelési terveket, és kiváló rehabilitációs eredményeket érjenek el.

Csatlakozzon hozzánk a vállrehabilitáció forradalmasításában, és tapasztalja meg a DAVID Exercise Therapy előnyeit. Mondjon búcsút az elavult módszereknek, és fogadja el a jövő vállkezelési módszerét, mely pontos és hatékony.

Hannah, Daniel Cason, “A Comparison of Strength and Resistance Curves for the Internal and External Rotators of the Shoulder.” (2002). Electronic Theses and Dissertations. Paper 680.

Váltás a mozgásterápia felé.

Folyamatosan növekvő az esetek száma, amikor az aktív mozgásterápiát előnyben részesítik a műtéttel szemben. Vannak olyan vállbetegségek, amelyek műtéti beavatkozást igényelnek, de a leggyakoribb problémák, például a váll impingement (vagy szubakromiális fájdalom szindróma) esetében nincs tudományos indoklás a kizárólagos műtéti kezelésre.

A váll impingement szindróma az egyik legjellemzőbb vállprobléma. A műtét ennek a problémának a szokványos kezelése, de egy nemrégiben készült tanulmány kimutatta, hogy a műtét nem nyújt előnyöket a konzervatív kezeléssel szemben: “… az artroszkópos acromioplasztikának nincs megalapozott oka a váll impingement szindróma kezelésében, ezért el kell hagyni, mint standard beavatkozást. Ehelyett a strukturált tréningnek kellene a kezelés alapját képeznie” (Ketola, 2016).

Teljes izolálás

A David Shoulder Solution segítségével a vállízület be és ki- rotátorai, valamint a lapocka stabilizátorai biztonságosan és hatékonyan aktiválhatók. Az optimális ízületi szögek és az alátámasztást biztosító mozgáskar, pontosan a kívánt izmokra izolálja az aktivitást.

A teljes izoláció elengedhetetlen, ellenkező esetben az erősebb be-rotátorok, mint például a mellizom (pectoralis major), végzik el a munkát. Fájó vállak rehabilitációjakor, a gondosan megtervezett ellenállási ív elengedhetetlenül fontos a gyakorlat kontrollált elvégzéséhez.

Technológia és tervezés

Ha a testmozgás gyógyszer, miért nem ismerjük az adagot?

Sok egészségi állapot esetében kevés az adat a testmozgás alkalmazásáról. Ha a testmozgás gyógyszer, akkor nem világos, hogyan írják fel és adagolják, ami potenciálisan korlátozza a kutatásból a gyakorlatba való átültetést.1

A DAVID Shoulder Concept segítségével az objektív tréning progresszió nyomon követhető, és az eredmények egy átfogó jelentésben kerülnek bemutatásra.

1. Hansford H.J, Wewege M.A, Cashin A.G, Hagstrom A.D, Clifford B.K, McAuley J.H, Jones M.D. If exercise is medicine, why don’t we know the dose? An overview of systematic reviews assessing reporting quality of exercise interventions in health and disease. British Journal of Sports Medicine, 2022.

Irányítás és motiváció

Minden egyes gépen egy számítógépes terminál irányítja és motiválja a pácienseket, hogy pontosan kövessék az egyénre szabott programjukban előírt paramétereket. A paraméterek közé tartoznak például a kiválasztott gyakorlatok, gépbeállítások, a terhelés, a mozgástartomány, ismétlés számok, a mozgás sebessége, progresszió, a látogatások száma és gyakorisága. Ezeket a paramétereket a felhőalapú szoftver segítségével automatikusan tervezik és finom hangolják, a páciensek pedig azonnali visszajelzést kapnak a teljesítményük szintjéről.

Intelligens edzőgépek

EVE terápiás szoftver

Az átfogó EVE szoftverplatform (több mint 20 különböző nyelven elérhető) a terapeuták számára elengedhetetlen a tréninggépek kezeléséhez. A szoftver tréning sablonokat hoz létre, elemzi a páciensek eredményeit és nyomon követi a páciensek teljesítményét. A szoftver mesterséges intelligenciát és a beteg biofeedbackjén alapuló algoritmusokat használ. Az EVE szoftvert úgy tervezték, hogy minimalizálja a terapeuták adminisztratív terheit, hogy a páciensekre koncentrálhassanak.

 • Beviteli automatizálás – Email és szöveges felvételi űrlapok és funkcionális eredmények a betegek számára
 • Funkciómérés – mobilitás és izometrikus erő tesztfunkciók
 • Terápiás szoftver – Könnyen dokumentálja a kezeléseket napi jegyzetekkel
 • Tréning programok – Tréning programok automatizálása mesterséges intelligencia segítségével
 • Otthoni gyakorlatok – otthon végezhető gyakorlatok
 • Egészségügyi kérdőívek – Egészségügyi kérdőívek digitalizálása
 • Időpontok ütemezése – APP-on és beépített naptárakon keresztül
 • Hl7/API integráció – Csatlakoztassa az EVE-t a meglévő EMR rendszeréhez vagy más szoftver/hardver gyártókhoz.

További információ az EVE Software Platformról.

EVE szoftver

A betegek bevonása az EVE mobilalkalmazással

Az önálló irányításhoz a betegportálként működő alkalmazás nagyon felhasználóbarát és hatékony kommunikációs mód, amely minimalizálja a terapeuta adminisztratív tevékenységét. Az EVE alkalmazás egy interaktív mobilalkalmazás az edzési adatok nyomon követésére és az edzésprogramok megosztására.

 • Útmutatás és nyomon követés otthoni gyakorlatok
 • Beszéljen a terapeutájával vagy a csoporttagokkal
 • Kezelje a terapeutával vagy a tréning csoporttal való időpontokat
 • Feladat modul értesítésekkel az egészség javítása érdekében
 • A tréning eredmények és jelentések áttekintése

Sikeres üzleti modell az adat vezérelt eszközalapú mozgásterápia révén

Hogyan különböztetheti meg központját a többitől, és hogyan teheti nyereségessé a mozgásterápiába való befektetését? Szolgáltasson hozzáadott értéket az érdekelt felek számára, és hozzon létre sikeres üzleti modellt fizioterápiás, csontkovács rendelők, kórházak, rehabilitációs központok, edzőtermek és idős otthonok számára.

A DAVID edzőgépek hatása

A DAVID az 1980-as évek óta fejleszt edzőgépeket fizioterápiás központok, kórházak, csontkovács rendelők, rehabilitációs központok, idős otthonok, edzőtermek és katonai bázisok számára. A DAVID világelső az adat vezérelt edzőberendezések terén, és több mint 600 gépparkot telepített egészségügyi létesítményekbe Európában, Észak- és Dél-Amerikában, Ausztráliában és Ázsiában.

A legmodernebb edzőgépeket Finnországban (Európában) gyártják, és számos validációs és eredményalapú tudományos cikk támasztja alá.

Tipikus alkalmazási területek

A David Shoulder Solution a hosszan tartó (szubakut vagy krónikus), visszatérő, műtét utáni vagy poszttraumás vállproblémákkal küzdő betegek számára alkalmas. Az olyan problémák esetén, mint a rossz testtartás, a befagyott váll, a rotátorköpeny-rendellenességek, a váll instabilitása, az acromioclavicularis ízületi rendellenességek és a vállízületekben kialakuló osteoarthritis, szintén alkalmas a mozgásterápiás megoldásunkkal történő rehabilitációra.

A fizioterápia jövője

Fehér könyvünk letöltése