AZ Groeninge ziekenhuis – revalidatie

België | Fysiotherapie praktijk | Rug- en nek toestellen

Rugschool AZ Groeninge

De rug- en nekschool bestaat uit een intensief revalidatieprogramma van 36 sessies.

  • Na het volgen van een infosessie (praktische uiteenzetting van de rugrevalidatie, anatomie, pathologie, omgaan met pijn …), volgt een reeks van basisoefeningen waarbij het accent vooral ligt op houdingscorrectie en het bewust leren aanspannen van de diepergelegen stabilisatiespieren.
  • Nadien starten multidisciplinaire sessies waarbij onze kinesitherapeuten progressieve oefentherapie aanbieden. Tijdens de psycho-educatie sessies leert de ergotherapeut rugvriendelijke en rugsparende houdingen en bewegingen aan, zodat je die kan toepassen in je dagelijkse leven.
  • Aanvullend aan de individuele stabilisatie wordt in de volgende fase, aan de hand van testresultaten uit de David Back ruganalyse, een gevorderd oefenprogramma opgesteld.

President Kennedylaan 4

8500, Kortrijk

Belgium

+32 56 63 63 63

info@azgroeninge.be

Read a blog about this clinic

“We waren op zoek naar een systeem dat gemakkelijk te begrijpen is en elke dag gebruikt kan worden. Een systeem met een betere database voor het verzamelen en opslaan van gegevens en dat voor iedereen eenvoudig kan worden aangepast.” – Ewout Vandersteene, Hoofd Fysiotherapie

AZ Groeninge ziekenhuis – revalidatie