“DAVID technologie verzamelt objectieve gegevens die fysiotherapeuten zoals ik ondersteunen”

Tod Dalby is een fysiotherapeut in de VS die de afgelopen 11 jaar met DAVID-technologie heeft gewerkt. In de afgelopen tien jaar heeft Tod gezien hoe actieve revalidatie het leven van patiënten verandert. Dit blogartikel deelt Tod’s gedachten over hoe de DAVID-oplossing zich onderscheidt.

Tod Dalby is een fysiotherapeut in de VS die de afgelopen 11 jaar met DAVID-apparatuur heeft gewerkt. Hij maakte voor het eerst kennis met de apparaten aan de Universiteit van Arkansas Medical Center.

Tegenwoordig werkt Tod echter als fysiotherapeut in een kliniek in Noordwest Arkansas die zich richt op de behandeling en preventie van rug-, nek-, schouder-, heup- en knieklachten. De diensten van de kliniek omvatten preventie van musculoskeletale gezondheidsrisico’s voor zakelijke klanten, alsmede behandeling van uitgevallen werknemers in het kader van het Workers’ Compensation verzekeringsprogramma.

best medical exercise therapy in USA

 

Actieve revalidatie met de DAVID-oplossing

Actieve revalidatie met de DAVID-apparatuur heeft bewezen zeer waardevol te zijn. Dalby zegt: “Na de jaren dat ik met de DAVID-apparatuur heb gewerkt, heb ik een groot verschil kunnen merken in de respons van patiënten en de resultaten zijn veel beter dan bij de traditionele fysiotherapiemodaliteiten.” De DAVID-oplossing heeft niet alleen de activiteiten van zijn kliniek veranderd, maar ook het leven van de patiënten. “De verandering die het maakt in het leven van mensen heeft me aangemoedigd om te blijven werken en proberen dit type medische oefeningen te promoten.

“Objectieve gegevens geeft de fysiotherapeut de mogelijkheid om een effectiever revalidatieprogramma samen te stellen en uit te voeren voor mensen met chronische rugpijn.”

 

“Voor mij is het belangrijkste voordeel van het systeem de mogelijkheid om objectieve gegevens te verkrijgen die een fysiotherapeut de mogelijkheid geven om een veel effectiever herstelplan te plannen en uit te voeren voor mensen met chronische rugpijn”, zegt Tod.

 

EVE software platform for musculoskeletal pain relief

 

Succesverhalen van rugpijn patiënten die inspireren

Met de DAVID Spine Solution kan een scala aan wervelkolomaandoeningen worden behandeld, zelfs ernstige aandoeningen zoals scoliose.

Tod Dalby werkt graag als fysiotherapeut met de DAVID-apparatuur vanwege de inspirerende succesverhalen. Hij heeft veel patiënten hulp zien krijgen voor hun chronische pijn en verminderde functie van de wervelkolom en gewrichten. Bijzonder lonend is het om patiënten te kunnen behandelen, zelfs met ernstige scoliose.

In één geval had een professionele golfer scoliose toen hij 15 was, Harrington staven op hun plaats van T1 tot S1, en had hij vreselijke pijn. Na een jaar van actieve revalidatie met de DAVID-apparatuur nam zijn pijn af. Ook het EVE rapport toonde een enorme verbetering in zijn spinale functie. Deze professionele golfer won nog datzelfde jaar zijn eerste PGA toernooi.

Een ander groot succesverhaal is dat van een 15-jarig meisje dat ook scoliose had. Zij was al ingepland voor een operatie waarbij staven in haar wervelkolom zouden worden geïmplanteerd. Ze had vreselijke pijn en kon niet aan sport doen. Maar na 6 weken actieve oefentherapie en revalidatie met de DAVID Spine Solution, ging ze terug naar haar arts. Na een medische evaluatie zei de dokter haar “te blijven doen wat je doet”, omdat ze niet meer geopereerd hoefde te worden. Binnen 6 weken was de kromming van haar wervelkolom met 9° verminderd, had ze geen pijn meer en kon ze weer voetballen.

“De gevolgen van scoliose kunnen zeer beperkend zijn en er zijn veel meer vergelijkbare voorbeelden van patiënten die al 20 jaar of langer last hadden van rug- en nekpijn. Deze mensen waren overal geweest, hadden alles geprobeerd, sommigen waren al geopereerd. Na het voltooien van het DAVID oefentherapie programma, liepen dezelfde mensen pijnvrij weg, zich afvragend waarom ze niet eerst daarheen gestuurd waren.”

Hoe onderscheidt de DAVID-oplossing zich?

Hoe onderscheidt het DAVID-concept zich van zijn concurrenten? Volgens Tod Dalby: “Het DAVID-systeem biedt niet alleen uitgebreide behandeling en preventieve zorg voor wervelkolom- en gewrichtsproblemen, het is eigenlijk het enige systeem waarmee we ernstige problemen zoals scoliose kunnen behandelen. Dit komt omdat we volledige controle hebben over beweging en belasting om het lichaam in balans te brengen. We kunnen verschillende structuren met beweging en kracht belasten om krommingen in een wervelkolom te corrigeren.”

Lumbar / Thoracic Extension Device