Introductie van het G160 Cervicale Rotatie Toestel: Verbeter de mobiliteit en functionaliteit van de cervicale wervelkolom

Het G160 Cervicale Rotatie Toestel is een baanbrekend hulpmiddel ontworpen om de cervicale wervelkolom in het transversale vlak te mobiliseren, waarbij de vaak over het hoofd geziene roterende spieren van het hoofd worden geactiveerd. Dit innovatieve apparaat stelt gebruikers in staat om zuivere, geïsoleerde rotatiebewegingen uit te voeren, vergelijkbaar met die in dagelijkse activiteiten. Door deze specifieke spieren aan te spreken, helpt de G160 de mobiliteit, kracht en algehele functionaliteit van de nek te verbeteren.

 

Belangrijkste Kenmerken en Voordelen:

 1. Dynamische Beweging: Het G160-apparaat stelt gebruikers in staat om gecontroleerde rotatiebewegingen van de cervicale wervelkolom uit te voeren, waarbij de roterende spieren van het hoofd worden geactiveerd. Deze unieke beweging richt zich op specifieke spiergroepen die betrokken zijn bij nekrotatie, wat de flexibiliteit en het bewegingsbereik van de cervicale wervelkolom verbetert.
 2. Automatische Zithoogteverstelling: De elektronische versie van de G160 is uitgerust met automatische zithoogteverstelling, waardoor gebruikers de zithoogte eenvoudig aan hun voorkeur kunnen aanpassen. Deze functie zorgt voor optimale uitlijning en ondersteuning tijdens oefeningen, wat het comfort en de veiligheid vergroot.
 3. Ergonomisch Ontwerp: Met een ergonomisch gevormde zitting bevordert de G160 een natuurlijke houding tijdens het oefenen, wat de belasting van nek en schouders vermindert. Dit ontwerp verhoogt het gebruikerscomfort en maakt het mogelijk om de gewenste spiergroepen effectiever aan te spreken.
 4. Beweging in Twee Richtingen: De G160 maakt beweging in twee richtingen mogelijk, wat gebruikers meer veelzijdigheid biedt en een breder scala aan spieren aanspreekt. Deze functie stelt gebruikers in staat om zowel met de klok mee als tegen de klok in te roteren, wat zorgt voor een evenwichtige ontwikkeling en een uitgebreide trainingssessie.
 5. Gemakkelijke Toegang en Positionering: De G160 is ontworpen voor gebruiksgemak, met eenvoudige toegang en positioneringsmechanismen. Gebruikers kunnen het apparaat snel en moeiteloos in de gewenste startpositie instellen, waardoor hun trainingservaring wordt gestroomlijnd en de efficiëntie wordt gemaximaliseerd.
 6. Integratie met EVE Software: Net als andere DAVID-apparaten is de G160 volledig compatibel met EVE-software, wat geavanceerde functionaliteit biedt voor het bijhouden en analyseren van kracht- en mobiliteitstests. Deze integratie stelt gebruikers in staat hun voortgang te monitoren, doelen te stellen en datagestuurde aanpassingen aan hun trainingsschema’s te maken voor optimale resultaten.

Doelspieren:

Het G160 Cervicale Rotatie Toestel richt zich op verschillende spieren die betrokken zijn bij nekrotatie, waaronder:

 • Sternocleidomastoid
 • Splenius Capitis
 • Splenius Cervicis
 • Rectus Capitis Posterior Major
 • Obliquus Capitis Inferior
 • Scalene Anterior
 • Scalene Middle
 • Scalene Posterior
 • Multifidus
 • Semispinalis Cervicis

Conclusie:

Met zijn innovatieve ontwerp, dynamische bewegingsmogelijkheden en integratie met geavanceerde software, biedt het G160 Cervicale Rotatie Toestel een uitgebreide oplossing voor het verbeteren van de mobiliteit en functionaliteit van de nek. Of het nu wordt gebruikt voor revalidatiedoeleinden of als onderdeel van een reguliere fitnessroutine, dit apparaat stelt gebruikers in staat hun cervicale gezondheid te verbeteren en optimale resultaten te bereiken.

Ervaar vandaag nog de voordelen van het G160 Cervicale Rotatie Toestel!