Medische oefentherapie verbetert nekpijn van patiënt

Na elke squashwedstrijd die hij speelde, kreeg Jarmo last van zijn nek. Zijn nek was stijf en bezorgde hem pijn. Hij kreeg de diagnose ontsteking van de nekspier en een MRI toonde artrose aan. Kan oefentherapie een oplossing zijn voor revalidatie van nekpijn?

Aanbeveling van orthopedisch arts voor oefentherapie

Jarmo, een Fin die in Luxemburg woont, bezocht een orthopedisch arts voor hulp bij zijn nekpijn. Na beoordeling en een MRI scan constateerde de arts bij Jarmo een ontsteking van de nekspier en nekartrose. Jarmo’s arts raadde het Mondorf Gezondheidscentrum aan. Mondorf biedt medische oefentherapie met de David rug/nek en schouder toestellen. De ziektekostenverzekering vergoedt de behandeling van fysiotherapie met medische oefentherapie voor een totaal van 24 sessies gedurende 3 maanden.

Gecontroleerde oefentherapie zorgt voor veilig herstel van nekpijn

Wanneer Jarmo de kliniek bezoekt voor zijn behandelsessie, oefent hij met een kleine groep mensen waarbij 1 tot 2 fysiotherapeuten aanwezig zijn om de patiënten bij te staan en te coachen.

Bij Mondorf volgt Jarmo een oefenprogramma dat 4 David apparaten omvat. Dit omvat de bovenste wervelkolom apparaten Cervical Extension en Cervical Rotation. Daarnaast omvat Jarmo’s behandeling de Schouder Abductie en Pulldown apparaten om de bovenste rugspieren die de nek ondersteunen te mobiliseren en te versterken.

neck pain rehabilitation with medical exercise therapyJarmo exercises on the Cervicale Rotatie toestel

Het behandelprogramma is geïndividualiseerd naar zijn behoeften. Dit omvat aangepaste parameters voor gewichtsweerstand, snelheid, herhalingen en bewegingsbereik voor alle bewegingsrichtingen. “Mijn nekoefeningen gebruiken zeer kleine gewichten maar met veel herhalingen, zelfs tot 40 herhalingen per kant”. Na afloop van een nekoefening rekt Jarmo zich een minuut uit voordat hij met een andere oefening aanvangt.

De apparaten voor nek- en schouderoefeningen zijn heel bijzonder, ik heb ze in geen enkele sportschool gezien.

 

“De apparaten voor nek- en schouderoefeningen zijn heel bijzonder, ik heb ze nog in geen enkele sportschool gezien. Het is ook fijn om alles op het scherm te zien terwijl ik train.”

shoulder exercise equipment for shoulder pain reliefHet Schouder Abductie is uniek voor effectieve schouderoefeningen.

Een actieve levensstijl voorkomt verder letsel en pijn aan het bewegingsapparaat

Tijdens zijn vakantie in Finland nam Jarmo contact op met de Nordic Health Kliniek in de hoop zijn revalidatieprogramma tijdens zijn vakantie te kunnen voortzetten. Hij kon doorgaan met dezelfde nekoefeningen als in het Mondorf Health Center en zijn oefenprogramma uitbreiden met apparaten voor de wervelkolom, heup en knie en de schouders.

Het scherm toont de juiste gewichtsweerstand, hoeveel herhalingen, welke snelheid, en zelfs het geschikte bewegingsbereik.

 

“Het is erg handig om al mijn trainingsinformatie op mijn EVE-kaart te hebben.” Wanneer Jarmo zijn kaart aan het apparaat toont, vertelt het scherm een groot aantal belangrijke gegevens, waaronder de juiste gewichtsweerstand, hoeveel herhalingen, welke snelheid en zelfs het geschikte bewegingsbereik. Dit maakt zelfstandige training mogelijk omdat het op maat gemaakte oefenprogramma direct aan de patiënt wordt getoond. Een therapeut kan tijdens de oefening of vanuit het EVE softwareplatform aanpassingen doen om ervoor te zorgen dat de training van de patiënt veilig en effectief is. Ga voor meer informatie over de behandeling van rug- en nekpijn naar onze pagina’s met patiënteninformatie over de behandeling van rug- en nekpijn.

medical exercise equipment for neck pain treaetment

Ontdek oefentherapieklinieken in uw omgeving

David is de grootste leverancier van medische apparatuur voor de behandeling van rugpijn, met meer dan 400 intelligente installaties wereldwijd. Op deze locaties zijn gecertificeerde fysiotherapeuten opgeleid om mensen met rugpijn te begeleiden aan de hand van medische richtlijnen voor oefentherapie. Bezoek onze referentiepagina voor meer informatie over een rug/nek centrum in uw eigen land/regio.

Bekijk de referentie pagina

Bastiaan Meijer