Bedrijven die voor hun werknemers zorgen: Erreka Fastening Solutions

Erreka Fastening Solutions heeft een bedrijfspreventieprogramma dat gebruik maakt van het DAVID Rug Concept. Dit behandelprogramma behandelt en voorkomt rug- en nekpijn bij werknemers van het bedrijf. Lees de ervaringen van de werknemers hieronder om meer te weten te komen over hoe heilzaam een bedrijfspreventieprogramma kan zijn!

Erreka bedrijfspreventieprogramma behandelt en voorkomt rugklachten

Erreka S. Coop. was een van de eerste bedrijven die vertrouwde op de methode van de David Health Oefentherapie. Het bedrijf, gevestigd in Bergara en Antzuola in Spamje en dat tegenwoordig een eigen mini-kliniek heeft, begon in 2014 werknemers naar de kliniek in Aretxabaleta te sturen.

We hebben vier van deze werknemers geïnterviewd om hun ervaringen te leren kennen gedurende deze bijna 8 jaar waarin ze gebruik hebben gemaakt van onze apparaten voor de preventie van aandoeningen aan de wervelkolom.

“Het is een ideaal programma voor iedereen die rug- en nekklachten heeft”

 

Anabel Castillejo begon al in 2014 in het eerste preventieprogramma en is blijven deelnemen aan het programma. Op de vraag waarom ze blijft deelnemen aan het preventieprogramma antwoordt Anabel: “Ik blijf terugkomen omdat het bij me past. Ik heb geen rugpijn en ik voel me goed. Sinds ik begonnen ben, heb ik nooit meer een dag vrij genomen vanwege rugpijn. Het is een ideaal programma voor iedereen die rug- en nekklachten heeft.”

Company-prevention-for-back-pain

Gorka Mendiaraz zegt: “Ik heb altijd al rugproblemen gehad en het was de bedrijfsarts van Erreka die mij aanraadde aan dit programma deel te nemen”. Hij was vanaf het begin tevreden over het programma: “Mijn rugproblemen zijn sterk verbeterd. Het is vooral merkbaar in mijn mobiliteit”. Gorka, die niet heeft hoeven verzuimen vanwege rugklachten, zegt: “Ik zou het iedereen aanraden, als preventieve maatregel. Spierversterking en beweging zijn goed voor iedereen.”

Mijn rugproblemen zijn sterk verbeterd, vooral mijn mobiliteit.

 

back pain treatment for employees - Copy

“Alle mensen kunnen baat hebben bij oefentherapie als manier om rug- en nekpijn te voorkomen”

Ramón Mendizabal’s rugklachten waren het gevolg van een motorongeluk: “Ik kwam bij het programma terecht via de bedrijfsarts van Erreka en op aanraden van mijn vriend Isidro. Ik stond op het punt de operatiekamer in te gaan en zij raadden mij aan deze oefenmethode te proberen voordat er een chirurgische ingreep zou plaatsvinden. Tot op heden ben ik niet geopereerd, leid ik een normaal leven en sport ik veel”. Ramón blijft terugkomen omdat: “Het bevalt me heel goed. In de loop der tijd heb ik geen terugval van rugpijn gehad. En als ik al pijn had, was het heel, heel licht. Ik weet niet eens meer wanneer de laatste terugval was”.

company prevention program for back pain relief

Ten slotte, op de vraag wat voor soort mensen kunnen profiteren van de behandeling: “Alle mensen kunnen er baat bij hebben als een manier om nek- en rugpijn te voorkomen. Het is heel belangrijk om actief te blijven om blessures en spierklachten te voorkomen. Ik denk dat dit concept helpt om het algemene idee van passieve behandeling te veranderen. Zonder actieve behandeling is er geen succes.”

Zonder actieve behandeling is er geen succes.

 

Santi Barrena is een van de meest actieve gebruikers van de DAVID-apparaten. “Ik heb verschillende keren last gehad van torticollis (gedraaide nek). Het bedrijf bood me deze behandelingsmogelijkheid aan en ik vond het interessant”. Hij blijft het preventieprogramma twee keer per week doen: “Ik merk dat mijn pijn aanzienlijk is afgenomen. Sinds ik kom, heb ik geen torticollis meer gehad. Ook mijn nekpijn is verbeterd en doet niet meer zo’n pijn als voorheen. . Ik raad het iedereen aan die een rugklachten- of nekprobleem heeft, want je ziet echt verbetering”.

neck pain treatment company prevention program

DAVID-bedrijfspreventieoplossing voor behandeling van rug- en nekpijn

Aanbieders van bedrijfspreventie en revalidatieklinieken kunnen hun bedrijf uitbreiden met preventie-units op afstand, zonder beperkingen wat betreft ruimte en afstand. De DAVID Preventie apparatuur wordt geïnstalleerd in het bedrijf van de klant. Er worden gezondheidsevaluaties en mobiliteits- en krachtmetingen bij de werknemers uitgevoerd. Vervolgens worden op basis van de resultaten individuele trainingsprogramma’s opgesteld.

Lees meer op onze speciale webpagina!