Meetinstrument voor valpreventie

In het digitale tijdperk van vandaag, waar precisie en objectiviteit van groot belang zijn in de gezondheidszorg en sportprestaties, komt het DAVID Balans Systeem naar voren als een state-of-the-art oplossing voor bijvoorbeeld valpreventie of (top)sport begeleiding. Door gebruik te maken van de innovatieve DAVID Balans meet systeem, biedt dit systeem een objectieve en nauwkeurige balansmeting die de beoordeling en training van balans gerelateerde parameters transformeert. Laten we eens dieper ingaan op de kenmerken en voordelen van deze technologie.

”Volgens Matti Vartiainen PT, MSc, PhD wordt balans vaak over het hoofd gezien bij het evalueren van menselijke gezondheid, welzijn en prestaties. Nu is er een manier om balans te meten, dankzij moderne technologie die een snelle, nauwkeurige en kostenefficiënte meting van het menselijk evenwicht mogelijk maakt. Samen met het Finse DAVID Health hebben we een balans systeem ontworpen voor nauwkeurige metingen die leefstijl coaches, fysiotherapeuten en valpreventie specialisten zullen helpen bij meten en trainen van balans.”

Objectieve balansmeting voor o.a. valpreventie

De David Balans applicatie, naadloos geïntegreerd in de EVE software, biedt professionals in de gezondheidszorg en (top)sport een kwantitatieve evaluatie van balansparameters. De toepassing biedt een uitgebreid inzicht in de balanscapaciteiten van een persoon door parameters zoals zwaaigebied, zwaailengte en standaardafwijking van de snelheid te beoordelen. Deze objectieve meting is een waardevol hulpmiddel bij het detecteren van veranderingen in de menselijke gezondheid die verband houden met balansparameters, waardoor vroegtijdig ingrijpen en op maat gemaakte behandelplannen mogelijk worden.

Uitgebreide beoordeling valpreventie

Het DAVID Balans concept is geschikt voor een breed scala aan professionals, waaronder professionals zoals leefstijl coaches, fysiotherapeuten, valpreventie specialisten en (top)sport begeleiders. Met zijn geavanceerde algoritmen en gestandaardiseerde protocollen stelt het systeem professionals in staat om balans en neurologische prestaties snel en nauwkeurig te beoordelen. Of het nu gaat om musculoskeletale behandeling, ouderenzorg, valpreventie, sport prestaties, neurologische fysiotherapie of revalidatie, het DAVID Balans concept is van cruciaal belang bij het evalueren van de algehele menselijke prestaties en het definiëren van behandel- of trainingstrajecten.

Neuroprestatiebeoordeling integreren

Balansbeoordeling is vaak een onderbenut element in klinische evaluatie vanwege het gebrek aan toegang tot kwantitatieve en kosteneffectieve oplossingen. Het DAVID Balans-concept pakt deze leemte echter aan door hoogwaardige balansbeoordeling op te nemen in het behandelproces. Door neuroprestatiebeoordeling en -training te integreren, kunnen professionals in de gezondheidszorg en sport de behandelresultaten verbeteren en de prestaties van patiënten/klanten vergroten.

Belangrijkste onderdelen van het DAVID Balans Concept

Het DAVID Balans concept bestaat uit verschillende essentiële onderdelen om uitgebreide balans beoordeling en training te vergemakkelijken:

Movesense Sensor: Met behulp van een Movesense sensor, een klasse IIa medisch hulpmiddel, in combinatie met de EVE software applicatie, kunnen professionals evalueren balans met behulp van verschillende beoordelingsprotocollen afgestemd op individuele behoeften.
Ainone Balanstoepassing: De Balance-toepassing, een medisch hulpmiddel van Klasse I dat voldoet aan de Richtlijn Medische Hulpmiddelen, biedt objectieve balansmetingen en documentatie. De niet-diagnostische resultaten bieden waardevolle inzichten voor professionals om te analyseren en te gebruiken binnen de context van de situatie van elk individu.
Toegang tot de EVE balansbibliotheek: Professionals krijgen toegang tot de DAVID-balansbibliotheek, met een verscheidenheid aan balansoefeningen met verschillende moeilijkheidsniveaus. Oefeningen gericht op het vestibulaire systeem of proprioceptie kunnen worden geselecteerd op basis van testresultaten, waardoor de effectiviteit van trainingsprogramma’s wordt verbeterd.
Balansvragenlijsten en evaluatieformulieren: Het systeem bevat bekende balansvragenlijsten, zoals de Berg Balance Scale en SPPB, als aanvulling op objectieve metingen. Deze hulpmiddelen helpen bij het verduidelijken van de evenwichtsperceptie van de patiënt en het detecteren van valincidenten.
Balansrapport: Alle balansgegevens worden opgeslagen in het EVE software systeem en gepresenteerd in een uitgebreide rapportage. Dit gebruiksvriendelijke rapport vergemakkelijkt discussies met patiënten/sportes en maakt het opstellen van gepersonaliseerde trainingsschema’s voor balansoefeningen mogelijk. Eventueel te integreren met bestaande EPD systemen.

 

Conclusie

Het DAVID Balans concept vertegenwoordigt een aanzienlijke vooruitgang in objectieve en nauwkeurige balans meetoplossingen. Door de integratie van state-of-the-art technologie met gestandaardiseerde protocollen, stelt dit systeem professionals in de gezondheidszorg en sport in staat om de resultaten van de behandeling te verbeteren, patiënt / klant tevredenheid te verbeteren, en het optimaliseren van de algehele menselijke prestaties. Omarm de toekomst van balansbeoordeling en training met het DAVID Balans concept voor een gezondere en veerkrachtigere samenleving.

Voor meer informatie over dit product kunt u (voor Nederland en België) contact openemen met Samcon via +31 (0) 2 298 61 930