Top 6 medische fitness toestellen voor fysiotherapie

Wat zijn de beste medische fitness toestellen voor de behandeling van rug- en nekklachten binnen een fysiotherapie praktijk? En wat zijn de voordelen van trainen op deze specifieke apparatuur? In dit blog vertellen we hoe medisch gecertificeerde toestellen een verschil kunnen maken bij de behandeling van patiënten met rug- en nekpijn.

1. Back Extensie Toestel
2. Torso Rotatie Toestel
3. Laterale Flexie Toestel
4. Lumbaal / Thoracaal Flexie toestel
5. Cervicale Rotatie Toestel
6. Cervicale extensie- en laterale flexie toestel

1. Back Extensie Toestel

De DAVID back extensie mobiliseert de lumbale/thoracale wervelkolom en activeert de spieren in het sagittale vlak. Het stelt mensen met chronische en langdurige (lage) rugpijn en gebrek aan coördinatie en/of kracht in staat mobiliserende en versterkende oefeningen te doen. De beweging is veilig omdat ze gecontroleerd wordt uitgevoerd en veroorzaakt daarom minimale ongemakken. Bovendien is dit innovatieve toestel uitgerust met geavanceerde software voor het testen en meten van isometrische kracht en mobiliteit van de lumbale/thoracale wervelkolom in het sagittale vlak.

back extension machine for exercise therapy treatment

De back extensie is een ideaal toestel voor de behandeling van de volgende rugklachten:

Wat is van cruciaal belang bij het ontwerp van een back extensie apparaat?

Biomechanica is het meest cruciale element. Een goed ontworpen rugoefening voorkomt schadelijke bewegingen, is vriendelijk voor de gewrichten, maar zeer vermoeiend voor de spieren, en is gemakkelijk af te stemmen op elk individu. Daarnaast hebben verschillende onderzoeken aangetoond dat lichaamsbeweging kan werken als medicijn tegen pijnlijke gewrichten. De wervelkolom is echter een zeer complexe structuur met wervels, schijven, ligamenten, dynamisch functionerende rotator- en tussenwervelspieren en grote, meestal statisch functionerende ondersteunende spieren.

 

New call-to-action hbspt.cta.load(2240598, ‘056d3574-22ff-414d-a913-a2880a2d4c10’, {“useNewLoader”:”true”,”region”:”na1″});

Wanneer rugpijn en verlies van coördinatie optreedt, is het een uitdaging om op een gecontroleerde manier met oefentherapie te beginnen. Als gevolg hiervan zijn medische hulpmiddelen voor back extensie nodig om het doelgebied te isoleren en totale controle over de beweging en het trainingsgewicht te bieden. Lees meer over de “10 redenen waarom je een medisch rugextensie toestel zou moeten gebruiken bij rugpijn” in dit blogartikel.

Hip-fix mechanisme bestaande uit:

  • Voetplaten verstelbaar op onderbeenlengte
  • Kniebeschermers verstelbaar tot dijbeenlengte bekkengordel
  • Stoel in hoogte verstelbaar
  • Dorsaal asymmetrisch rugkussen

De DAVID-apparaten kunnen worden gecombineerd met extra actieve oefeningen.

optimized biomechanics for safe physiotherapy training

2.Torso Rotatie-apparaat

Het Torso Rotatie toestel mobiliseert de onderrug (lumbale / thoracale wervelkolom) in het transversale vlak en activeert de rotatiespieren. Effectieve fixaties van het boven- en onderlichaam zorgen voor geïsoleerde rotatiebewegingen. Het fixatiemechanisme is gebaseerd op verstelbare driehoekige bekkenfixatie en afsluitbare schoudervullingen bestaande uit:

  • knie-beschermers
  • bekkenkussen
  • schoudervullingen

Torso Rotation device hbspt.cta.load(2240598, ‘d34051ea-9667-4a71-983b-5490206df218’, {“useNewLoader”:”true”,”region”:”na1″});

De Torso Rotatie is een ideaal apparaat voor de behandeling van de volgende rugpijnaandoeningen:

De DAVID-apparaten kunnen worden gecombineerd met extra actieve oefeningen.

Torso rotation device

 

3.Laterale Flexie Toestel

De beweging van het laterale flexieapparaat mobiliseert de lumbale / thoracale wervelkolom in het frontale vlak en activeert de laterale buigspieren. Het gebruiksvriendelijke heupvergrendelingsmechanisme zorgt ervoor dat het bekken horizontaal blijft en alleen de wervelkolom zijwaarts beweegt. De DAVID-apparaten kunnen worden gecombineerd met extra actieve oefeningen.

Lateral flexion device hbspt.cta.load(2240598, ‘d390b18d-a526-40a1-980f-e5e8b05d3260’, {“useNewLoader”:”true”,”region”:”na1″});

 

De laterale flexie toestel is een ideaal apparaat voor de behandeling van de volgende rugpijnaandoeningen:

4. Lumbale/thoracale flexie-inrichting

Het apparaat voor lumbale / thoracale flexie mobiliseert de lumbale / thoracale wervelkolom in het sagittale vlak en activeert de buigspieren. Het Asymmetrisch lumbale / thoracale dorsale kussen ondersteunt de wervelkolom en zorgt ervoor dat de beweging plaatsvindt in segmenten van de wervelkolom, beginnend op het thoracale niveau tot aan het lumbale niveau en weer omhoog. Dit apparaat is ook een geweldig hulpmiddel voor het mobiliseren van een kyfotische bovenrug. De DAVID-apparaten kunnen worden gecombineerd met extra actieve oefeningen.

New call-to-action hbspt.cta.load(2240598, ‘74049ff6-15da-4b91-ad67-629510b00194’, {“useNewLoader”:”true”,”region”:”na1″});

 

Het lumbale / thoracale flexieapparaat is een ideaal apparaat om de volgende rugpijnaandoeningen te behandelen:.

5. Cervicale rotatie toestel

De beweging van het cervicale rotatietoestel mobiliseert de cervicale wervelkolom in het transversale vlak en activeert de roterende spieren van het hoofd. Deze beweging resulteert in pure, geïsoleerde rotatie, vergelijkbaar met activiteiten in het echte leven, zoals bij het achteruitrijden in een auto.

Cervical spine rotation device hbspt.cta.load(2240598, ‘8a6b1835-475c-411b-998c-16587e721052’, {“useNewLoader”:”true”,”region”:”na1″});

Het Cervicale Rotatie-toestel is een ideaal apparaat om de volgende pijnstoornissen te behandelen:

De geïsoleerde beweging (training met minimaal gewicht) en geavanceerde software zorgen voor een gestage toename van het bewegingsbereik (mobiliteit) zonder dat de patiënt een pijnbarrière hoeft te doorbreken. De DAVID-apparaten kunnen worden gecombineerd met extra actieve oefeningen.

6. Cervicale extensie en lateraal flexie toestel

De beweging van het Cervical Extensie toestel mobiliseert extensie en laterale flexie van de cervicale wervelkolom, waardoor de strekspieren en laterale flexorspieren worden geactiveerd. Extensie-oefeningen zijn ook nuttig voor pijn in de bovenrug.

  • fixatie
  • Isolatie van cervicale spieren en aanpassing aan segmentlengtes en lichaamsgrootte van elke testpersoon door gebruik van bewegingsarm, verstelbare zitting en borstkussen.

New call-to-action hbspt.cta.load(2240598, ’12c21377-16e0-43cc-8338-3935d33cfffc’, {“useNewLoader”:”true”,”region”:”na1″});

Het Cervicale Extensie-toestel is een ideaal apparaat om de volgende pijnstoornissen te behandelen:

De DAVID-apparaten kunnen worden gecombineerd met extra actieve oefeningen.

Oefenapparatuur en revalidatiesoftware is de perfecte combinatie voor een succesvolle behandeling van patiënten.

De intelligente apparatuur van DAVID is ontworpen met de beste biomechanische eigenschappen. De EVE-software is het geavanceerde softwaresysteem dat DAVID-apparatuur nog slimmer maakt door functionaliteit te testen en te meten. In deze video vind je alle voordelen van de EVE software.

Behandeling van patiënten op de David-apparatuur vereist altijd een beoordeling door een professional. Deze professional is opgeleid als DAVID-instructeur en is geïnformeerd over de indicaties en contra-indicaties voor het gebruik van de medisch fitness/revalidatie apparatuur.